ponedeljek, 14. september 2015, 10.39

Kadeti pričeli s pripravljalnimi tekmami

Ekipa kadetov Fužinar Metala Ravne trenira že od 12. avgusta. V soboto je ekipa nastopila na turnirju v Celovcu, a zaradi premajhnega števila ekip so odigrali dve pripravljalni tekmi z ekipama mladincev in kadetov VK Worthersee Lowen. Rezultat je bil zelo prijateljski, saj sta se ekipi razšli s končnih 4:4.

 

V prvih dveh nizih je ekipa Fužinarja nastopila v naslednji postavi. Kapetan ekipe Ranc in Adam sta zasedla mesti sprejemalcev, na položaju korektorja je nastopil Golob, libero Primik, na mestu srednjih blokerjev sta nastopila Maklin in Gradišnik, igro pa je organiziral Mori. V prvih dveh nizih ekipa Fužinarja ni našla prave igre, kar je za prvo tekmo sezone normalno, pa je bila prisotna tudi nervoza. Prva dva niza je dobila domača ekipa, oba sta se končala na 23. točki. Ko pa je Fužinar zaigral, tako kot si je trener Jež želel že v prvih nizih, pa domačini niso bili kos razigrani vrsti Fužinarja. Naslednja dva niza sta se končala na 20 in 15, tako da sta prvi postavi tekmo končali z rezultatom 2:2. 

V drugem delu obračuna so priložnost dobili še ostali igralci, ki so dokazali, da lahko trener računa prav na vsakega od njih. Nastopili so še Lešnik, Pakar, Slemenik, Petek in Sedar. Tudi druga tekma je bila izenačena, saj so v igri obeh moštev bila nihanja. Tudi druga tekma se je končala z rezultatom 2:2. V tej tekmi je nekaj igralcev doživelo krstne odbojkarske tekme, prav vse pa gre pohvaliti, saj so se prav vsi igralci, ki so stopili na igrišče izkazali s točkami. Največ točk sta za ekipo kadetov Fužinarja prispevala sprejemalca Ranc 21 in Adam 12, podajalec Mori je vknjižil 11 točk, bloker Maklin 10, korektorja Golob in Sedar, ki sta sploh prvič nastopila na odbojkarski tekmi sta dosegla vsak po 8 točk. Petek je dosegel 3 točke, Lešnik, Gradišnik in Primik so prispevali po 2 točki, Pakar in Slemenik pa sta dosegla vsak po 1. Trener Jež je bil z igro svojih varovancev zadovoljen, do pričetka sezone pa bo treba formo le še stopnjevati, saj ima ekipa cilj, da se prebije v A ligo. Do pričetka kvalifikacij bo ekipa odigrala še nekaj pripravljalnih tekem, izpilila formo in odpravila nihanja v igri, zato bodo lahko samozavestno pričakali prve uradne tekme.

OK Fužinar

Prebrano 869 krat Zadnje urejanje: torek, 16. oktober 2018, 20.28