Tekmovanja

nedelja, 19. november 2023, 16.11

Odličen prvoligaški vikend

Ekipe OK Fužinar so bile aktivne od petka do nedelje, bile pa so več kot odlične, saj jim je skupno uspelo doseči kar pet zmag!

Tekmovalni vikend so v petek več kot uspešno začeli naši člani, ki so se prebili na visoko 4. mesto letvice 1A Sportklub odbojkarske lige. O njihovi zmagi nad Panvito Pomgrad s 3:0 smo na naši spletni strani že podrobneje poročali ( https://www.okfuzinar.si/novice/tekmovanja/item/382-clani-z-novo-zmago-tik-pod-vrh-lige ). To je bila odlična uvertura v nadaljevanje vikenda, ki so ga nadaljevali starejši dečki. V soboto so nastopili v 1. krogu 1. lige starejših dečkov, kjer nastopa najboljših 8 ekip v Sloveniji. Prvi turnir je bil odigran v Mariboru, naši fantje pa so v prvi tekmi porazili domači Merkur Maribor z 2:1 (23,-21,9), nato pa še z 2:0 (23,20) premagali Braslovče. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Abraham 28 točk, Slatinšek 21, Merkač 15, Tešić 3, Lozinšek 2, Janko 1, Svenšek 1, Grobelnik, Hudernik, Čas in Kamnik. Naslednji turnir ekipo čaka 2. decembra, ponovno v Mariboru.

Zadnji tekmovalni dan vikenda je bila nedelja, ko so naši mladinci nastopili v 3. krogu 1. lige v Šempetru. Prva liga je v letošnji sezoni deljana na dve skupini po 6 ekip, naši fantje nastopajo v zeleni skupini. Tokrat jih je v Šempetru čakal težak razpored, saj so se pomerili z dvema močnima ekipama. Domačini so v prvi tekmi v začetku narekovali ritem, a naši fantje so počasi lovili nasprotnika. Po vodstvu domačih s 15:13 pa je mladincem Fužinarja uspela izjemna serija kar 12 zaporednih točk. Po zaslugi odličnega servisa in blok obrambe so osvojili vse točke do konca niza, kar se v odbojki zelo redko dogaja. Po neverjetnem preobratu v prvem nizu je igra dodobra stekla in Fužinar je osvojil tudi drugi niz in posledično dobil tekmo z 2:0 (15, 20). V drugi tekmi so se fantje pomerili še z vrstniki iz ekipe Merkur Maribor. Tudi to tekmo so bolje začeli igralci Maribora, a so Fužinarjevi mladinci hitro ujeli ritem in tudi to tekmo dobili z 2:0 (20,15). Danes so bili varovanci trenerja Ježa zelo razigrani in povsem zasluženo prišli do novih zmag. Za Fužinar so nastopili: Drevenšek 23 točk, Križanič 16, Slatinšek 10, Zmagaj J. 10, Ručigaj 9, Zmagaj N. 3, Skudnik 2, Repnik 1, Hribernik, Jamnik, Maček, Jošt in Vučetić. Naslednji turnir ekipo čaka 3. decembra v Kočevju.

Čestitke ekipam za izjemno uspešen vikend in velik hvala našim zvestim navijačem, ki nas glasno spodbujate in podpirate!

OKF

Read 394 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si