Tekmovanja

nedelja, 13. junij 2021, 20.44

FUŽINAR DRŽAVNI PRVAK V MALI ODBOJKI!

Finale letošnjega državnega prvenstva v mali odbojki za dečke je v soboto, 12. 06. 2021, gostil OK Fužinar Sij Metal iz Raven na Koroškem. V telovadnici OŠ Koroški jeklarji so se pomerile najboljše štiri ekipe iz predtekmovanj: OK Fužinar Sij Metal Ravne, OK Korvolley Mislinja, OK Merkur Maribor in odbojkarji ŠD Braslovče.

Prva polfinalna tekma med OK Fužinar Sij Metal Ravne in OK Korvolley Mislinja se je odvijala po željah domačinov. Nervoza na obeh straneh je bila zaradi pomembnosti tekme pričakovana. Domači odbojkarji so s svojo kvaliteto in izkušnjami prej ujeli željen ritem in nivo igre.  Premoč so mladi ravenski odbojkarji pokazali v obeh dveh nizih, končala sta se z rezultatom 25 : 12 in 25 : 23,  in zasluženo napredovali v finale.

Druga polfinalna tekma je obetala še bolj napet boj, saj sta se srečali ekipi, ki sta že v predtekmovanju pokazali odlične predstave. Tekma je izpolnila vsa pričakovanja in v napetem dvoboju so odbojkarji OK Merkur Maribor morali pokazati veliko znanja in borbenosti, da so strli nasprotnika iz Braslovč. Mariborski mladi odbojkarji so dobili oba niza in sicer s  25 : 17 in 25 : 20.

V tekmi za bronasto odličje sta se tako srečali ekipi OK Korvolley Mislinja in ŠD Braslovče. Odbojkarji iz Mislinje, ki so že z uvrstitvijo na zaključni turnir dosegli zelo lep rezultat, so bili v tekmi za tretje mesto popolnoma nemočni. Odbojkarji ŠD Braslovče so hitro unovčili svojo kvaliteto in znanje ter svojega nasprotnika gladko premagali z 2 : 0. Niza sta se končala z rezultatoma 25 : 06 in 25 : 16. Bronasto odličje je zasluženo pripadlo ekipi ŠD Braslovče. Čestitamo!

Veliki finale letošnjega državnega prvenstva v mali odbojki je popolnoma upravičil svojo težo. OK Merkur Maribor in  OK Fužinar Ssij Metal sta prikazala zelo všečno in borbeno igro od samega začetka tekme. V prvem nizu so bolje začeli mariborski odbojkarji in povedli z nekaj točkami naskoka, a so jih domači fantje na sredini niza ujeli in zasluženo povedli z 1 : 0 (25 :19). Drugi niz je bil še bolj napet. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, končnica pa je pripadla gostujočim odbojkarjem in rezultat je bil izenačen na 1 : 1 (25 : 21). V tretjem, odločilnem nizu, so odbojkarji domačega Fužinarja hitro povedli in nasprotniku niso pustili, da se jim približa in ogrozi njihovo zmago. Zbrano so, kljub bremenu osvojitve državnega naslova, ohranjali svojo prednost in več kot zasluženo osvojili zadnjo točko na tekmi, 2 : 1 (25 : 18).

Najboljši igralci posameznih ekip:

  • Ožbi Slatinšek (OK Fužinar sij Metal Ravne na Koroškem)
  • Liam Klinger (OK Merkur Maribor)
  • Tai Svetelšek (ŠD Braslovče)
  • Nik Martinc (OK Korovolley Mislinja)

OKF

Read 806 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si