Tekmovanja

nedelja, 23. maj 2021, 18.53

FINALNI TURNIR MLADINCEM PRINESEL ODLIČNO 3. MESTO!

Finalni turnir najboljših osmih ekip v mladinski kategoriji je bil odigran na Ravnah na Koroškem.

 

V soboto 22. maja so ¼ finalne tekme otvorili domači igralci Fužinar Sij Metala Ravne, ki so se pomerili z ekipo Merkur Maribor. Aktualni prvaki so obrambo naslova začeli izredno napadalno in hitro povedli, a v sredini niza nekoliko popustili in Maribor je v končnici prišel do prednosti celo s 24:20. A domači so odigrali izjemno zbrano in mirno, kar jim je prineslo preobrat in vodstvo z 1:0. Po izgubljenem nizu se igralci Maribora niso več pobrali, saj je Fužinar narekoval visok ritem igre in zasluženo dobil še drugi niz in s tem tekmo z 2:0. V drugi tekmi ¼ finala sta si nasproti stali ekipi PrKopač Brezovice in Vet4Pet Triglav. Obe ekipi sta se izmenjevali v vodstvu do končnice, kjer so igralci Brezovice odigrali bolje in povedli z 1:0. Tudi v drugem nizu so gledalci lahko spremljali dobro odbojko, tudi tokrat je končnico bolje odigrala Brezovica in se z zmago 2:0 uvrstila v polfinale. Tretja tekma med Calcit Volleyem in KEKOOpremo Žužemberk je bila edina četrtfinalna tekma, ki se je odločala v tretjem nizu. Uvodni niz tekme je pripadel Žužemberku, a v drugem so igralci Calcita odgovorili z enako mero in izid izenačili rezultat v nizih na 1:1. Odločilni tretji niz je bil zelo izenačen, odločil pa se je v sami končnici, kjer so igralci Žužemberka z zmago s 15:13 dobili tretjo tekmo ¼ finala. Kot zadnji četrtfinalni par sta se pomerili še ekipi Panvite Pomgrada in Salonita Anhovo. Tudi zadnja tekma dneva je bila odigrana na zelo visokem nivoju, tudi ta se je odločala v končnicah nizov, v obeh pa so bolje odigrali igralci Salonita, ki so niza dobili na 22. in 21. točki in dvignili še zadnjo vstopnico za polfinale.

Po prvem dnevu so si 5. mesto delile ekipe Maribora, Triglava, Calcita in Panvite, v nedeljske polfinalne boje so se uvrstile ekipe Fužinarja, Brezovice, Žužemberka in Salonita. Nedeljski spored so s prvim polfinalom otvorili ekipi Fužinarja in Brezovice. V ponovitvi lanskega finala so igralci Brezovice prikazali izjemno odbojko, domači so na trenutke sicer uspeli držati korak, a je Brezovica vse poskuse Fužinarja odbila in domačim ni dopustila možnosti za zmago. Z odlično igro si si kot prvi zagotovili vstopnico za finalni obračun. Drugo polfinale sta odigrali ekipi Salonita Anhovo in KEKOOpreme Žužemberk. Drugi obračun je bil zelo izenačen od vsega začetka, uvodni niz je pripadel Salonitu s 25:23. Po vodstvu Salonita je ekipa Žužemberka zaigrala bolje, odlično igro v polju so znali pretvoriti tudi v točke s protinapadi, z dobljenim nizom 25:21 pa so dvoboj poslali v tretji niz. Dolenjci so nadaljevali z borbeno in požrtvovalno igro, na katero igralci Salonita niso znali odgovoriti, zato se je zmage z 2:1 veselila ekipa Žužemberka.

V tekmi za 3. mesto smo spremljali cementno jeklarski derbi med Salonitom Anhovo in Fužinar Sij Metalom Ravne. Domači igralci so bili odločeni, da medalja ostane doma, saj so v uvodnem nizu hitro prišli do minimalne prednosti, ki so jo do konca niza uspelo še povečati in povedli z 1:0. Drugi niz je bil zelo izenačen, ekipi sta se do polovice niza izmenjevali v vodstvu, nato pa je Fužinar prišel do minimalne prednosti. Igralci Salonita so sicer poskušali, a so vse napade domači obranili, dobili še drugi niz, ki jim je prinesel tretje mesto v državnem prvenstvu mladincev za sezono 2020/2021.

V velikem finalu sta se pomerili ekipi Brezovice in Žužemberka. Slednji so začeli izjemno in hitro dobili uvodni niz. Tudi v drugem so nadaljevali z odlično igro, a Brezovica je izenačila moči na parketu, zato so gledalci spremljali razburljivo končnico, kjer so do vodstva z 2:0 prišli igralci Žužemberka. A igralci Brezovice so se pravočasno prebudili, saj so v tretjem in četrtem nizu zaigrali odlično in hitro izenačili na 2:2. Tudi v letošnji sezoni je zmagovalca finale odločal peti niz. Slednji je bil izenačen, bolje so ga začeli igralci Žužemberka. A v sami končnici so igralci Brezovice ponovno pripravili preobrat in se z zmago s 3:2 veselili naslova državnih prvakov!

Na razglasitvi je spregovoril predsednik OK Fužinar David Slatinšek, nekdanji kapetan članske reprezentance. Podelil je nagrade najboljšim posameznikom, čestital vsem sodelujočim in se tudi zahvalil vsem, ki so pomagali pri organizaciji dvodnevnega finalnega turnirja, ki je odlično uspel.

Najboljši posamezniki turnirja:

NAJ PODAJALEC: Mohor Travnik, Žužemberk

NAJ NAPADALEC: Vid Ranc, Fužinar

NAJ BLOKER: Jure Šusto, Brezovica

NAJ LIBERO: Grega Okroglič, Salonit

NAGRADA ZA FAIR PLAY: Toni Travnik, Žužemberk

NAJKORISTNEJŠI IGRALEC FINALA: Klemen Šen, Brezovica

VRSTNI RED:

  1. PrKopač Brezovica
  2. KEKOOprema Žužemberk
  3. Fužinar Sij Metal Ravne
  4. Salonit Anhovo
  5. Calcit Volley

           Merkur Maribor

           Panvita Pomgrad

           Vet4Pet Triglav

Read 363 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si