Tekmovanja

ponedeljek, 17. februar 2020, 11.08

Za odbojkarji Fužinarja naporen teden

Odbojkarji Fužinarja so v tem tednu odigrali kar sedem tekem. Že v četrtek so se kadeti odlično odrezali v Žužemberku, kjer so dvakrat zmagali. Mala odbojka je v soboto na domačem parketu zabeležila zmago in poraz, člani pa so na domačem parketu izgubili tesno s 3:2. V nedeljo so ponovno nastopali kadeti, a niso imeli svojega dne in obe tekmi izgubili.

Tokrat bomo začeli z najmlajšimi. Fužinarjeva ekipa male odbojke odlično nastopa v A ligi vzhod in odločno koraka proti zaključnemu turnirju. Na domačem turnirju so v soboto gostili Maribor in Ljutomer. V prvi tekmi so izgubili proti Mariboru šele v končnici prvega niza, zelo dobro pa so se borili tudi v drugem. A na koncu je zmanjkalo tudi malo sreče, zato je zmaga odšla v Maribor. V zadnji tekmi turnirja so se naši fantje pomerili še proti vrstnikom iz Ljutomera in jih premagali z 2:1. Trenutno se naša ekipa na lestvici nahaja na mestih, ki vodijo na polfinalni turnir, a do konca jih čakajo še trije pomembni turnirji. Verjamemo, da bo ekipi trenerja Zmagaja uspel preboj med 8 najboljših slovenskih ekip.

Tudi za kadetsko ekipe Fužinar Sij Metala Ravne je naporen teden, saj so odigrali dva turnirja. V četrtek so gostovali v Žužemberku, kjer so zabeležili zmago na Kranjem z 2:0 in zmago nad domačini z 2:1. Fantje so po napornem dnevu odigrali dobro in prišli do pomembnih štirih točk, ki so prinesle celo 1. mesto na lestvici 1. kadetske lige. Na turnirju so točke za Fužinarjevo ekipo dosegli: Hribernik 18, Fink 15, Hovnik Rožen 14, Ranc 10, Beondič 10, Navodnik 5 in Verdnik 1. V nedeljo pa jih je čakal pomemben domači turnir, saj so gostili dve ekipi iz vrha lestvice, Maribor in Pomgrad. V prvi tekmi so začeli odlično in povedli z 1:0 proti Mariboru. A nato popustili in prišli do visokega zaostanka. A nepopustljivost bi se jim izplačala, saj so prišli zgolj na dve točki zaostanka. Nato pa v končnici zaradi slabe koncentracije spet popustili in oddali niz Mariboru. Tudi v odločilnem nizu igra ni stekla, zato je Maribor zasluženo slavil z 2:1. Tudi druge tekma dneva se ni začela po željah naših fantov, saj je Pomgrad hitro prišel do visokega vodstva. A naši fantje se niso predajali in igrali do konca, tako da se je rezmerje moči kljub izgubljenem nizu izenačilo. Naši fantje so nadaljevali z dobro igro in povedli z 20:15. A to ni zadoščalo za zmago, saj so gostje pripravili preobrat in dobili tekmo z 2:0. Fantje razočaranja niso mogli skriti, a to je šport. Dovolje je le trenutek nezbranosti in tekma se lahko odvije v povsem drugo smer. Kjub porazoma je naša ekipa še vedno na odličnem 2. mestu na lestvici. Pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Velikovića so za kadete na domačem turnirju nastopili: Hovnik Rožen 17 točk, Fink 16, Hribernik 14, Ranc 8, Navodnik 7, Beondič 7, Vertačnik 4, Pakar, Krajnc, Mesner, Verdnik in Verhnjak. Naslednji turnir čaka fante 8. marca v Črnučah.

Članska ekipa je po zmagi v Črnučah nastopila v derbiju kroga na Ravnah proti Brezovici. Naši fantje so v prvem nizu zgrešili kar 11 začetnih udarcev, nato pa po uspešni menjavi trenerja Veličkoviča skoraj pripravili preobrat, a na koncu izgubili s 25:22. V drugem in tretjem nizu je ekipa Fužinarja strnila vrste in zaigrala bolje, mirni so bili tudi v obeh zaključkih nizov, zato so povedli z 2:1. V četrtem je po izenačenju na 7. točki sledila sodniška napaka, po njej pa so igrali Brezovice nanizali nekaj dobrih točk in prišli do nekoliko višjega vodstva. A naši fantje so se spet borili do zadnjega, a to ni bilo dovolj in gostje so izenačili na 2:2. V odločilnem nizu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, nato pa je v sami končnici razplet spet krojila sodniška napaka, po njej so gostje tokrat dosegli še as. Peti niz je s 15:12 dobila Brezovica in se veselila zmage s 3:2. Čestitke gostom za dve dobljeni tekmi v ligi, obe sta se končali s 3:2 in v obeh so razplet krojile sodniške odločitve. Morda bi ob "challengu" slavila celo naša ekipa. V uteho dvobojem z Brezovico pa nam ostaja mladinska zmaga v finalu, slednja pa je vredna zlata. Za Fužinar so nastopili: Jež, Ramšak, Lednik, Golob, Primik, Ranc, Šavc, Podričnik, Levar, Vučetić, Fink, Križman in Mori. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto ob 17. uri, ko na Ravnah gostuje SIP Šempeter. Spet je čas za derbi, zato vabljeni!

OKF

Read 898 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si