ponedeljek, 23. december 2019, 13.18

Mladinci do naslova državnih prvakov!

Mladinska ekipa je v letošnji sezoni spisala zgodovino in Odbojkarskemu klubu Fužinar dodala v vitrine nov naslov državnih prvakov po tem, ko je včeraj v Kranju porazila oba glavna favorita letošnje sezone!

V nedeljo 22. decembra je potekalo finale državnega prvenstva v odbojki za mladince. Udeležile so se ga ekipe Merkur Maribor, PrKopač Brezovica, Fužinar Sij Metal Ravne in domača ekipa Triglav Kranj. Prva polfinalna tekma je bila med domačini in Brezovico, ki so jo dobili slednji z 2:1. Nato pa so se udarili igralci Maribora in Fužinarja. V uvodnem nizu se naši fantje niso ustrašili favorizirane ekipe z odličnim Možičem v postavi, saj so prikazali izjemno igro in si hitro priigrali občutnejšo prednost. A v končnici so Mariborčani pritisnili s servisom in prišli zgolj na točko zaostanka, nato pa so z napako na servisu podarili zadnjo točko in Fužinar je povedel z 1:0. Tudi drugi niz je bil zelo izenačen, zato so številni navijači Fužinarja v dvorani Planina bili na trnih do zadnjega. V sami končnici so Mariborčani odigrali le za odtenek bolje od naših fantov in niz dobili z 28:26. Tudi odločilni tretji niz sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, do polovice niza pa so Mariborčani prišli do treh točk prednosti. Igralci Fužinarja so hitro izenačili, a nato so Štajerci spet nanizali nekaj zaporednih točk in prvi prišli do set žoge pri 14:12. Igralci Fužinarja se niso predajali, na roko pa jim je zopet šel zgrešen servis Maribora. Nato pa so naši fantje zablesteli in z rezultatom 17:15 dobili polfinalno tekmo z Mariborom. Za Fužinar so v prvi tekmi točke dosegli; Podričnik 11, Fink 10, Hovnik Rožen 9, Tominc 8, Vučetić 6 in Ramšak 1. Sledila je tekma za 3. mesto med domačim Triglav Kranjem in Mariborom, slednji so jo dobili z 2:0.

Veliki finale državnega prvensta se je odigral na tri dobljene nize med Fužinarjem in Brezovico. Slednji so bili veseli, da se v finalu ne bodo srečali z Mariborom. A veselje ni trajalo dolgo, saj je Fužinar v prvem nizu vršil pritisk s servisom, za piko na i pa so bili fantje zelo razigrani. V uvodnih dveh nizih so namreč bili boljši nasportnik in povedli z 2:0 v nizih. Po vodstvu je sledl padev v igri, igralci Brezovice so namreč začeli bolje servirati, zato naši fantje niso prišli do svoje igre. Brezovica je izenačila na 2:2, zato je o zmagovalcu odločal peti niz. Slednjega so odlično pričeli naši fantje, ki so spet zaigrali kot znajo in si hitro priigrali prednost, ki so jo do konca le še povečali in s 15:10 dobili odločilni niz. Zmaga pa je prinesla nepopisno veselje in tudi solze sreče celotne ekipe Fužinarja, ki so si priigrali naslov državnega prvaka v mladinski kategoriji. Nazadnje je OK Fužinar v tej kategoriji slavil v sezoni 2006/2007, po 13. letih pa se je klub s trdim delom vrnil na mladinski prestol. Za Fužinar so v finalu točke dosegli: Podričnik 18, Tominc 17, Vučetić 8, Fink 7, Hovnik Rožen 6 in Ramšak 4. Odbojkarski strokovnjaki so bili mnenja, da je naša ekipa na finalnem turnirju zasluženo prišla do naslova državnih prvakov, saj je ekipa res prikazala odlično igro, vseskozi pa so fantje držali skupaj in dihali kot eno. Zahvaliti se moramo tudi vsem našim navijačem, ki so nas prišli spodbujati v Kranj in nam z glasnim navijanjem pomagali do zmag. Čestitke ekipi ob izjemnem uspehu!

Ekipa mladincev Fužinar Sij Metala Ravne: trener Mitja Jež, pomočnik trenerja Bogdan Veličković, podajalca Vid Ramšak (kapetan ekipe in najboljši podajalec turnirja) in Jure Beondič; sprejemalci Tine Podričnik (MVP turnirja), Nel Hovnik Rožen, Vid Ranc, Miha Merkač, Jaka Vid Vertačnik; blokerji Miha Fink, Luka Vučetić in Vid Ramšak; libera Luka Primik (najboljši libero turnirja) in Kevin Krajnc; korektorja Dejan Tominc in Žiga Hribernik. Na turnir zaradi poškodbe ni odpotoval Marko Verdnik.

OKF

 

Prebrano 1253 krat Zadnje urejanje: ponedeljek, 23. december 2019, 14.22