nedelja, 26. januar 2020, 17.46

Mladi odbojkarji Fužinarja odlično začeli nastope v 1. ligi

Odbojkarji Fužinarja so bili v preteklem tednu zelo aktivni, saj so nastopile skoraj vse selekcije kluba. Že v četrtek so nastopili člani druge ekipe, ki so v gosteh izgubili proti Slovenski Bistrici. Soboto dopoldan so odlično A ligo vzhod otvorili igralci male odbojke, ki so v Hočah dvakrat zmagali. Članom kljub dobri in borbeni predstavi v Radencih ni uspelo zmagati, zato pa so v nedeljo odlično odigrali kadeti, ki so v 1. krogu 1. kadetske lige dvakrat zmagali.

Druga ekipa Fužinarja je pričela drugi del prvenstva. Zaradi bolezni ni nastopila v najboljši postavi, a je kljub temu odigrala dobro in zelo borbeno. V uvodnih dveh nizih so domači sicer igrali za odtenek bolje, zato so povedli z 2:0. Mladi Fužinarjevi fantje se niso predajali in v tretjem nizu odigrali odlično in zmanjšali zaostanek. A v četrtem je že vse kazalo, da bodo domači tekmo dobili s 3:1, a po zaostanku 24:19 so igralci Fužinarja prišli do izenačenja. A v sami končnici so igralci Bistrice le prevesili tehtnico na svojo stran in slavili s 3:1. Pod vodstvom trenerja Ježa so za Fužinar II nastopili: Hribernik 18 točk, Ranc 16, Vertačnik 9, Ramšak 7, Navodnik 7, Beondič 3, Krajnc 1, Verdnik 1, Pakar, Mesner in Felkner. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto ob 16. uri, ko bodo odigrali domačo tekmo proti Korvolleyu II.

Sobota dopoldan je bila v znamenju tekem male odbojke. Naši fantje so pod vodstvom trenerja Zmagaja nastopili v Hočah na 1. krogu A lige vzhod. Po dobri igri so slavili z 2:1 proti Hočam in z enakim rezultatom tudi proti Braslovčam. Čestitke fantom za odličen pričetek A lige.

Tudi člani so pričeli drugi del tekmovanja v 2.DOL. Otvorili so ga z gostovanjem pri prvouvrščeni ekipi Radencev. Slednji so v prvem delu zabeležili zgolj poraz proti našim fantom, zato na tekmi motivacije ni manjkalo. Obe ekipi sta začeli izenačeno, a v končnici so domači odigrali izkušeno in povedli z 1:0. V začetku drugega seta so Radenci dvignili ritem igre in prišli do zajetnejše prednosti. Nato pa je trener Veličković zadel z dvojno menjavo in igra Fužinarja se je zelo izboljšala, saj so fantje do končnice skoraj izničili zaostanek. A nato so popustili na sprejemu in niz je šel v roke domačim. Po zaostanku z 2:0 so igralci Fužinarja odigrali odlično in so kot prvi v letošnji sezoni na parketu v Radencih nadigrali domače. Fužinar je slavil s 25:17. V četrtem nizu smo lahko spremljali izenačen in zelo kvaliteten dvoboj, ki je do končnice Fužinarju prinesel par točk prednosti. A po vodstvu s 23:21 so domači z odličnim servisom pripravili preobrat in uspeli tekmo dobiti s 3:1. Za Fužinar so nastopili: Mandl 16, Šavc 13, Tominc 11, Podričnik 11, Fink 11, Mori 6, Jež 4, Ramšak 2, Vučetić, Lednik, Golob, Primik in Križman. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto na Ravnah, ko v goste prihajajo Braslovče.

Po porazih članov so za boljše razpoloženje poskrbeli kadeti, ki so začeli z nastopi v 1. kadetski ligi. V uvodni tekmi turnirja so naši fantje nastopili proti Hočam. Tekmo so zanesljivo dobili z 2:0, priložnost za igro pa so dobro izkoristili prav vsi igralci. Tudi druga tekma naše ekipe se je pričela po željah Fužinarja, saj so zanesljivo dobili prvi set. A nato so popustili predvsem na sprejemu, v napadu pa so bili preveč neodločni, kar so igralci Triglav Kranja izkoristili in se v končnici povsem približali in v nadaljevanju tudi izenačili na 1:1. Nato so naši fantje v tretjem setu spet zaigrali kot znajo in dobili še drugo tekmo turnirja. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića nastopili: Hribernik 15, Fink 11, Vertačnik 9, Navodnik 8, Ranc 8, Beondič 6, Verdnik 2, Robnik 2, Hovnik Rožen 1, Pakar in Krajnc. Že naslednjo nedeljo bodo fantje odigrali drugo kolo v Žužemberku.

Čestitke fantom za dobre predstave.

OKF

Prebrano 599 krat