nedelja, 15. december 2019, 09.14

V prvo ligo tudi mala odbojka!

Tudi v pravkar končanem tekmovalnem vikendu uspehi ekip OK Fužinar Sij Metala Ravne niso izostali. Članski ekipi sta sicer zabeležili poraza, a so nas z uvrstitvijo med najboljše ekipe razveselili igralci male odbojke.

V soboto dopoldan je v Šoštanju potekal še zadnji krog  kvalifikacij za A ligo v kategoriji male odbojke. Z dvema zmagama nad Šempetrom in Šoštanjem so naši fantje pod vodstvom trenerja Zmagaja le še potrdili uvrstitev v A ligo vzhod, kjer nastopa najboljših šest ekip vzhodnega dela Slovenije. To je še naša druga ekipa, ki bo nastopila v 1. ligi, saj so se tudi kadeti uvrstili med najboljše ekipe. Starejši dečki bodo sicer nastopali v 1. B ligi, kjer prvi dve mesti vodita na zaključni turnir, kamor ciljamo s prav vsemi ekipami. Ne pozabimo, da bodo mladinci v nedeljo nastopili v Kranju na finalnem turnirju in bodo prva letošnja ekipa, ki bodo poskušali za Fužinar priigrati medaljo v državnem prvenstvu. Čestitke fantom in trenerjem za odličen prvi del sezone.

Sobotno popoldne pa je bilo namenjeno članskim obračunom. Druga ekipa je nastopila pri prvouvrščeni ekipi 3.DOL vzhoh in po hudi borbi osvojila točko, saj je na gostovanju izgubila s 3:2. Prva ekipa Fužinar Sij Metala Ravne je nastopila pri drugouvrščeni ekipi 2.DOL Šempetru. V prvem nizu je igra Fužinarja potekala kot dobro naoljen stroj, ki je domače pustil na 15. točki. A po odlični igri v prvem nizu so domači zaigrali bolje, naši mladi fantje pa niso našli pravih odgovorov. Sledili so trije nizu po notah Šempetra, ki je tekmo dobil s 3:1. Naslednjo soboto bodo v domači dvorani potekale še zadnje ligaške tekme v koledarskem letu, na obeh tekmah pa bomo spremljali obračune lokalnih ekip. Druga ekipa se bo pomerila z Mežico ob 16. uri, člani pa bodo ob 19, uri igrali s Korvolley Mislinjo.

V nedeljo je na sporedu še zaključni turnir mladincev v Kranju. Obstaja možnost organizacije avtobusnega prevoza, vsi interesenti dobite več informacij pri Mitji Ježu na 040/833-611, kjer zbiramo tudi predprijave. Cena prevoza je okvirno 10 €. Podprimo naše fante v borbi za odličja!

OKF

Prebrano 647 krat