Tekmovanja

ponedeljek, 08. april 2019, 07.56

Uspešni tokrat le starejši dečki

Tudi tokrat so odbojkarji Fužinarja bili na parketih. Že v četrtek so v Mariboru izgubili odbojkarji druge ekipe, v soboto se igralcem male odbojke ni uspelo uvrstiti v polfinale, sobotno popoldne ni prineslo uspeha niti članom. Zato pa so v nedeljo zopet za dobro voljo poskrbeli dečki, ki so v Murski Soboti dvakrat zmagali in si priigrali zaključne boje za naslov državnega prvaka Slovenije.

V četrtek so na zadnjem gostovanju v  3.DOL vzhod v Mariboru nastopili odbojkarji druge ekipe Fužinarja. V prvem nizu so začeli odlično in do rezultata 19:13 kontrolirali potek srečanja. Nato pa se je ustavilo, kar so domačini izkoristili, nato pa slavili v sami kočnici s 25:23. Izgubljen prvi set je pustil posledice, saj ni bilo več prave zbranosti niti organizacije igre. Trener Jež kljub številnim menjavam ni uspel najti razpoložene šestorke, zato je Maribor dobil tudi drugi niz. V tretjem je Fužinar spet zaigral bolje, a Mariborčanom so lahko sledili le do polovice niza, zato je sledil poraz s 3:0. Za drugo ekipo Fužinarja so nastopili: Hribernik 14 točk, Fink 8, Tominc 5, Merkač 4, Hovnik Rožen 2, Verdnik 1, Maček 1, Navodnik, Beondič, Krajnc K., Ranc, Ramšak in Pakar. Naslednja in zadnja tekma v letošnji sezoni jih čaka v soboto, ko na Ravnah gostuje Panvita Pomgrad II. Tekma bo odigrana v športni dvorani Prežihovega Voranca ob 16. uri.

Sobota je bila ponovno odbojkarsko obarvana. Sobotno dopoldne je minilo v znamenju bojev za polfinale v kategoriji male odbojke. Turnir je bil odigran v športni dvorani Koroški Jeklarji. V prvi tekmi so se naši odbojkarji pomerili z Ljubljano volley in po veliki borbi izgubili z 2:1, istočasno je Krka premagala Braslovče. V tekmi za prvo mesto je nato Ljubljana dobila Krko z 2:0, v tekmi za biti ali ne biti pa so igralci Fužinarja morali za zmago čestitati Braslovčam. Tekma je bila zelo napeta, prvi niz so dobile Braslovče z 26:24, drugega pa Fužinar s 25:22. V odločilnem tretjem setu pa so odbojkarji Fužinarja naredili kakšno napako preveč, zato so zmagale Braslovče z 2:1. Kjub velikemu razočaranju je potrebno četi trenerja Zmagaja čestitati. Zadnji nastopi jih čakajo na turnijih od 9.-16. mesta. Fužinar so zastopali: Drevenšek, Donik J., Donik L., Gabrovec, Adam, Zmagaj, Slatinšek T., Hribernik, Hancman in Sekavčnik.

Že ob 17. uri je članska ekipa nastopil v Framu. Drugouvrščena ekipa 2.DOL je upravičila visoko mesto na lestvici. A kljub temu je v prvem nizu Fužinar začel odlično in povedel celo z 19:13. A nato so prišle črne minute, ki so v prvem nizu botrovale pravi drami. V tesni končnici je Fužinar celo imel lepo priložnost za zmago, a je slednja ostala neizkoriščena, zato je slavil Fram 27:25. Kjub temu se Fužinar ni predajal, vseskozi so poskušali, a v vsakem nizu bili v ključnih trenutkih preveč nezbrani, zato je Fram dobil naslednji dva niza na 21. in 22. točki. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: Ranc 14 točk, Šavc 8, Mandl 5, Podričnik 3, Tisovnik Enci 2, Vučetić 1, Levar 1, Ramšak 1, Fink 1, Tominc, Golob in Lednik. Naslednja in hkrati zadnja tekma 2.DOL ekipo čaka v domači dvorani, v soboto ob 19. uri na Ravnah gostuje Kekooprema Žužemberk. Vabljeni!

V nedeljo so v zadnjem krogu A lige starejših dečkov v Murski Soboti nastopili starejši dečki. V prvi tekmi so zanesljivo slavili z 2:0 proti domačinom Panviti Pomgrad (16,10), nato so premagali z enakim rezultatom še SIP Šempeter (13,15). Po turnirju so misli že bile usmerjene na turnir v Braslovčah, kjer bi ob ugodnih izidih lahko osvojili celo 2. mesto, ki bi prineslo lažje nasprotnike v polfinalu. Tamkajšnji izidi pa jim niso šli na roko, saj je Maribor nastopil brez najboljših igralcev. Zato se bo Fužinar na polfinalnem turnirju pomeril z Braslovčami, Žužemberkom in Salonitom. Slednji dve ekipa sta namreč osvojili prvi dve mesti v A ligi zahod. Iz polfinala na turnir zaključne četverice vodita prvi dve mesti, na sporedu pa bo 12. maja. Pod vodstvom trenerja Ježa so za dečke nastopili: Ranc 16 točk, Vertačnik 15, Robnik 14, Navodnik 9, Krajnc 9, Vidmar 2, Pakar 1, Mesner 1, Dobrodel, Hribernik in Buhvald. 

Fotografije iz turnirja male odbojke na Ravnah in A lige dečkov so dostopne na klubskem Facebook profilu.

OKF

Read 887 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si