Tekmovanja

nedelja, 31. marec 2019, 18.06

Po dečkih v polfinalu še mini odbojka!

Tudi tokrat so za zmage poskrbeli igralci mlajših selekcij. Po starejših dečkih so se med 8 najboljših ekip uvrstili še igralci mini odbojke. Že v petek so v tretjeligaški tekmi odbojkarji druge ekipe Fužinarja doma izgubili s Hočami II s 3:1, z enakim rezultatom pa so v soboto izgubili tudi člani proti Brezovici.

V petek so odbojkarji druge ekipe Fužinarja odigrali tekmo proti Hočam II. Tekma se je pričela dobro za odbojkarje Fužinarja, ki pa so v sredini niza popustili in gostje so to izkoristili in dobili prvi niz s 25:22. V drugem nizu so gostje nizali točke v napadu, domači pa niso uspeli držati ritma in gostje so povedli z 2:0. Po zaostanku so domači pokazali zobe, prikazali odlično igro in zanesljivo, s 25:13, dobili tretji niz. A v četrtem so Hočani spet igrali odlično, bili razpoloženi v napadu in posledično dobili še četrti niz. Po dveh zaporednih gostujočih zmagah so mladi igralci Fužinarja na domačem parketu izgubili s 3:1. Pod vodstvom trenerja Ježa so za Fužinar II nastopili: Hribernik 16, Hovnik Rožen 11, Merkač 10, Fink 8, Vučetić 4, Verdnik 1, Maček 1, Beondič 1, Krajnc A., Navodnik, Krajnc A. in Ramšak. Naslednja tekma ekipo čaka že v četrtek, ko gostujejo v Mariboru.

V soboto so za uspeh vikenda poskrbeli odbojkarji mini odbojke. Najmlajša ekipa Fužinarja je na domačem turnirju gostila turnir 2. kroga repasaža. Zaradi odpovedi Ljutomera, sta na turnirju poleg Fužinarja sodelovali še ekipi Calcit Volleya in Triglava iz Kranja. V prvi tekmi je Fužinar s 3:0 premagal Calcit (9,9,6), drugo tekmo so slednji premagali Triglav z 2:1. Tretjo tekmo je ponovno igral Fužinar in premagal še Triglav s 3:0 (13,10,22), kar je pomenilo osvojeno prvo mesto in uvrstitev v polfinale državnega prvenstva v mini odbojki. Pod vodstvom trenerja Zmagaja so za Fužinar nastopili: Zmagaj, Slatinšek T., Slatinšek O., Pungartnik, Jošt, Maček, Brunec in Pavlovič. Čestitke ekipi za napredovanje in jim hkrati želimo veliko uspeha tudi na polfinalnem turnirju. Verjamemo, da je letos ekipa pripravljena na uvrstitev v veliki finale, zato bomo vsi podporniki kluba držali pesti.

Za ekipe Fužinarja je zadnja tekma vikenda bil 20. krog 2. DOL. Na domačem parketu je Fužinar Sij Metal Ravne gostil Špan Brezovico. Tekma se je bolje začela za goste, saj so domači slabo otvorili tekmo na sprejemu in posledično tudi v napadu. Igralci Brezovice pa so se borili za vsako žogo in zasluženo dobili prvi niz. A v drugem se je razmerje moči na igrišču obrnilo v prid Fužinarja, ki je skozi celoten niz vodil. A v končnici popustil, dovolil gostom, da so se približali, a na koncu s 25:23 le osvojili drugi niz in izzid je bil poravnan na 1:1. V nadaljevanju je bila tekma izenačena, Fužinar je do sredine vodil za nekaj točk, a spet nerazumljivo popustil in gostje so dobili tretji niz. Zgodba se je ponovila še v četrtem, zato so igralci Brezovice iz Raven odnesli tri točke. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: Šavc 18 točk, Ranc 15, Mandl 8, Levar 6, Fink 3, Podričnik 3, Tominc 1, Lednik 1, Tisovnik Enci, Ramšak 1, Vučetić in Golob. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko gostujejo v Framu.

OKF

 

Read 801 times Last modified on nedelja, 31. marec 2019, 18.38

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si