Tekmovanja

nedelja, 14. april 2019, 18.02

Člani za konec sezone do zmage, v polfinalu še kadeti!

Sobota je prinesla zadnje ligaške obračune letošnje sezone. Oba dvoboja sta bila odigrana v domači dvorani, druga ekipa je v izenačeni tekmi izgubila s 3:1, zato pa se je vzdušje zelo popravilo po članski zmagi na Žužemberkom s 3:1. Po mini odbojki in starejših dečkih so si v nedeljo nastope v polfinalu zagotovili še igralci kadetske ekipe Fužinarja!

Ob 16. uri je potekal zadnji, 21. krog 3.DOL vzhod. Domača ekipa Fužinar II Sij Metal je gostila drugouvrščeno ekipo Panvite Pomgrada II. V prvem nizu so gledalci spremljali napeto tekmo, ki se je odločila šele pozno v končnici, ko so gostlje le uspeli streti mlade igralce Fužinarja z 28:26. Drugi niz so gostje po zaslugi odličnega servisa suvereno prišli do vodstva z 2:0. A domači se niso predajali, izboljšali so sprejem in bili so učinkovitejši v napadu, zato so si s 25:20 priigrali znižanje vodstva gostov. Tudi četrti set je bil zelo izenačen do zadnjih točk, a na žalost domačih so gostje s 25:23 dobili še zadnji niz na tekmi. Mlada ekipa Fužinarja je skozi sezono ostala brez vseh najboljših igralcev, ki so hitro napredovali in si prislužili nastope v članski ekipi. Kljub 7. mestu 3.DOL vzhod so igralci ekipe Fužinar II dostojno zastopali barve kluba, zato jim lahko čestitamo za osvojenih 5 zmag in 16 točk na lestvici. Na zadnji tekmi so za Fužinar II pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Hribernik 18 točk, Hovnik Rožen 10, Merkač 9, Verdnik 7, Beondič 4, Ramšak 3, Krajnc A., Navodnik, Maček, Krajnc K., Pakar in Ranc. Med sezono so za drugo ekipo igrali še Fink, Vučetić, Tominc in Podričnik.

Članska ekipa je nastopila ob 19. uri proti Kekoopremi Žužemberk, ki zaseda 6. mesto na lestvici 2. DOL. Tekma 22.kroga se ni začela po notah Fužinarja, saj so gostje dobili prvi niz s 25:22. Na veselje domačih navijačev pa je po izgubljenem uvodnem nizu Fužinar prestavil v višjo prestavo in s 25:13 ekspresno poravnal izid tekme. Tako tretji kot četrti niz pa sta bila zelo izenačena, ekipa Fužinarja je šele v samih končnicah uspela streti odpor gostov, oba niza sta se končala s 25:22. Ekipa Fužinarja je sezono sklenila na najlepši možni način, z zmago pred domačimi gledalci, ki so nas podpirali v dobrem in slabem. Obljubljamo jim, da bodo za Fužinar hitro prišli boljši časi, saj je mlada ekipa prikazala veliko potenciala, potrebuje le še nekaj izkušenj. Pod vodstvom trenerja Veličkoviča in pomočnika Ježa so za Fužinar nastopili: Ranc 17 točk, Šavc 16, Podričnik 11, Fink 7, Levar 4, Tominc 4, Lednik 3, Vučetić 2, Ramšak, Tisovnik Enci in Golob. Na tekmi sta manjkala Adam in Mandl, prvi zaradi poškodbe gležnja, drugi zaradi službenih obveznosti. Ekipa je sezono 2. DOL pod pričakovanji končala na 9. mestu, a veseli dejstvo, da so priložnost dobili izključno mladi, v našem klubu vzgojeni igralci, ki so nedvomno prihodnost Fužinarja.

V nedeljo je potekal še zadnji krog A lige kadetov, ekipa Fužinarja je nastopila v Mariboru. V prvi tekmi z domačini so ostali brez točk, saj so izgubili z 2:0. Zato pa so odlično pričeli drugo tekmo in zanesljivo dobili uvodni niz proti Šempetru. Nato so se slednji razigrali, predvsem po zaslugi slabšega sprejema Fužinarjevih kadetov, s 25:22 je Šempeter prišel do izenačenja. Tretji niz je bil izenačen le na začetku, nato so igralci Fužinarja nanizali nekaj dobrih potez in odločili dvoboj. S 15:7 so zasluženo slavili z 2:1, z zmago pa so potrdili vstopnico za polfinalni turnir. Na polfinalih bomo letos premljali kar tri selekcije Fužinarja, zato bo za mlade sezone trajala do konca maja. Za kadete so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića nastopili: Podričnik 28 točk, Hribernik 11, Hovnik Rožen 6, Fink 6, Beondič 5, Tominc 3, Merkač, Krajnc K., Ramšak, Ranc, Navodnik in Verdnik. 

OKF

Read 747 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si