Tekmovanja

nedelja, 24. marec 2019, 14.35

Do zmag druga ekipa in starejši dečki

V pravkar končanem vikendu so bile ekipe Fužinarja spet na delu. Že v petek so v Mislinji gostovali odbojkarji druge ekipe Fužinarja in prišli do zmage s 3:1 nad Korvolley Mislinjo. V soboto so na gostovanju pri Korvolleyu člani po odličnem začetku tekme povsem popustili in srečanje izgubili s 3:1. V nedeljo pa so v 5. krogu A lige na Ravnah nastopili starejši dečki in v prvi tekmi tesno izgubili, nato pa zmagali z 2:0. 

V petek so v 18. krogu 3. DOL vzhod v Mislinji gostovali odbojkarji druge ekipe Fužinarja. Obe ekipi sta prikazali veliko želje po zmagi, a bolj zbrani so bili odbojkarji Fužinarja, ki so narekovali ritem igre. V uvodnem nizu so sicer bolje začeli gostje, a po minutu odmora pri rezultatu 12:8 so igralci Fužinarja odigrali bolje v bloku, zanesljivo so izvajali začetne udarce in spreobrnili rezultat in povedli z 1:0. Dobro igro iz prvega niza so nadaljevali in zasluženo povedli z 2:0. A domačini se niso predajali in v tretjem delu tekme zaigrali kot prerojeni, kar je pomenilo znižanje izida na 2:1 v setih. V četrtem nizu pa so gledalci lahko spremljali izenačeno in borbeno predstavo obeh ekip, ki sta se izmenjevali v vodstvu. A v končnico so z minimalno prednostjo vstopili igralci Fužinarja, ki so kasneje izkoristili prvo zaključno žogo in se veselili druge zaporedne zmage. Pod vodstvom trenerja Ježa so za Fužinar II nastopili: Hribernik 19 točk, Vučetić 9, Fink 8, Verdnik 6, Merkač 4, Beondič 3, Maček 1, Krajnc. K., Ranc, Navodnik, Krajnc A. in Ramšak. Naslednja tekma ekipo čaka v petek ob 18.20 v domači dvorani, ko gostuje ekipa Hoče II.

Sobota je prinesla še drugoligaški obračun obeh klubov. V Slovenj Gradcu sta se pomerili ekipi Korvolley in Fužinar Sij Metal Ravne. V prvem nizu so igralci Fužinarja odigrali zelo dobro na servisu in učinkovito v napadu, domačim niso pustili razviti svoje igre in povedli z 1:0 - 16:25. A v nadaljevanju tekme so se domači razigrali, zato so v drugem nizu gledalci lahko spremljali izenačeno tekmo. A v končnici so igralci Fužinarja predvsem po zaslugi lastnih napak zmago podarili domačinom - 25:23. Po izgubljenem nizu pa je sledil padec v igri, pojavile so se težave na sprejemu, kar je prineslo tudi slabšo realizacijo napada. Domači so to izkoristili in povedli z 2:1. V četrtem nizu je Fužinar ponovno poizkušal priti do izenačenja, a so igralci Korvolleya vedno našli prave rešitve in tekmo zaluženo dobili s 3:1. Pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa so za Fužinar nastopili: Ranc 18 točk, Šavc 11, Levar 9, Mandl 7, Podričnik 5, Lednik 2, Tominc 1, Ramšak, Golob, Fink, Tisovnik Enci in Vučetić. Naslednja tekma čaka ekipo v soboto ob 20. uri, ko na Ravnah gostuje Brezovica.

V nedeljo so na domačem turnirju v dvorani OŠ Koroški Jeklarji v 5. krogu A lige nastopili še starejši dečki. V prvi tekmi so se pomerili z vrstniki iz Maribora. Igralcem Fužinarja v začetku tekme servis ni stekel, zato so v prvem delu niza imeli Mariborčani nekaj točk prednosti. A Fužinar se ni predajal in v končnici so se povsem približali, na veselje gostov pa je servis pri rezultatu 24:23 odletel v avt in Maribor je povedel z 1:0. Še več drame je bilo v drugem nizu, saj je bil izenačen od začetka do konca. V končnici so po izenačenju na 22. točki z dvema dobrima blokoma prvi do set žoge prišli domači. A po vodstvu 24:22 so povsem popustili, po napaki na podaji, sta sledili še lepi priložnosti na mreži, ki pa sta se obe končali z napako Fužinarjevih igralcev in zmaga z 2:0 je šla v roke Mariboru. Neizkoriščene priložnosti je bilo treba hitro pozabiti, saj je sledila še tekma s Šempetrom. V prvem nizu so domači odigrali zanesljivo, priložnost pa so dobili prav vsi igralci, ki so bili v ekipi Fužinarja. Po zmagi v prvem setu s 25:10 so igralci Fužinarja preveč ležerno vstopili v 2. niz, kar so Šempetrani izkoristili. A zmaga kljub temu ni bila ogrožena in Fužinar se je veselil pomembne zmage z 2:0. Pod vodstvom trenerja Ježa so za dečke Fužinarja nastopili: Ranc 23 točk, Vertačnik 17, Robnik 10, Krajnc 8, Navodnik 5, Vidmar 4, Pakar 1, Buhvald, Mesner, Podojsteršek, Drevenšek, Dobrodel, Gabrovec in Hribernik. Naslednji in zadnji turnir A lige ekipo čaka v nedeljo 7. aprila v Murski Soboti.

OKF

Read 957 times Last modified on nedelja, 24. marec 2019, 15.26

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si