Tekmovanja

nedelja, 17. marec 2019, 16.34

Tokrat do zmag druga ekipa in kadeti!

V pravkar končanem vikendu so tudi tokrat bile ekipe Fužinar Sij Metala Ravne zelo zasedene. Že v petek je dvoboj v Šempetru odigrala druga ekipa, ki je slavila s 3:1. V soboto dopoldan so igralci male odbojke zgolj za en niz zgrešili polfinale in bodo priložnost za vstop med najboljših 8 ekip iskali v repasažu, popoldan pa so v domači dvorani člani po nizu štirih zmag morali priznati premoč izkušenemu PRO Volleyu. V nedeljo so na izjemno pomembnem turnirju A lige v Šempetru nastopili kadeti. Z odlično igro so dvakrat slavili z 2:0 in si zelo povečali možnosti uvrstitve v polfinale Državnega prvenstva.

Že v petek je druga ekipa Fužinarja pod vodstvom trenerja Ježa nastopila v Šempetru, kjer je nastopila proti tamkajšnji drugi ekipi. V prvih dveh nizih so igralci Fužinarja igrali zbrano in z malim številom napak in predvsem po zaslugi dobrega bloka uspeli povesti z 2:0 v nizih. A domači se niso predajali in v tretjem setu zaigrali veliko bolje in zasluženo dobili tretji del tekme. A po izgubljenem nizu so igralci Fužinarja spet prikazali pravo igro in zasluženo slavili s 3:1. Za Fužinar II so nastopili: Hribernik 20 točk, Fink 16, Vučetić 13, Verdnik 8, Hovnik Rožen 7, Merkač 7, Beondič 4, Maček 2, Navodnik, Krajnc K., Ranc in Pakar. Naslednja tekma ekipo čaka v petek, ko bodo nastopili v Mislinji. 

V soboto dopoldan je v Braslovčah nastopila ekipa male odbojke. Tokrat trener Zmagaj ni imel kompletne zasedbe, kar se je v igri nekoliko poznalo. A kljub temu so mladi borci dali vse od sebe in v konkurenci ekip Maribora, Braslovč in Ljutomera osvojili tretje mesto, ki pa žal ne vodi direktno v polfinale. Odločilno tekmo za 2. mesto v skupini so tesno, z 2:1, izgubili proti Ljutomeru. Ekipa pa bo imela še eno priložnost, da se uvrsti v polfinale na zadnjem turnirju repasaža. Kljub temu ekipi čestitamo za prikazano igro in srčno borbo. Verjamemo, da bo na naslednjem turnirju ponovno dala vse od sebe in da ji bo uspel preboj med najboljših 8 ekip v Sloveniji.

V soboto popoldan je na Ravnah potekal 18. krog 2.DOL. Članska ekipa Fužinarja je po nizu štirih zmag samozavestno pričakovala tekmo z izkušeno ekipo PRO Volleya. A slednji niso zaman 2. na lestvici, za nameček so se Fužinarju želeli maščevati za zmago v prvem delu prvenstva, zato jim motivacije ni manjkalo. Z odličnim blokom in napadom so povsem nadigrali mlado ekipo Fužinarja, ki nikakor ni našla odgovorov na igro gostov. Ko jim je na trenutke že uspelo priti na točko ali dve razlike, so nato z lastnimi napakami olajšali pot do zmage PRO Volleyu, ki je na Ravnah zasluženo slavil s 3:0, za kar jim moramo športno čestitati. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: Ranc 9 točk, Podričnik 8, Šavc 7, Levar 6, Tominc 4, Lednik 3, Tisovnik Enci 2, Ramšak, Golob, Vučetić in Fink. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko bodo nastopili v Slovenj Gradcu proti Korvolleyu. Tekma bo odigrana v dvorani Gimnazije Slovenj Gradec ob 19.30 uri. Fotogalerije s tekme je dostopna na povezavi: https://www.facebook.com/pg/okfuzinar/photos/?tab=album&album_id=650200642082041

V nedeljo so v 4. krogu A lige nastopili še kadeti. Po uvodni zmagi z 2:0 proti domačinom Šempetru, so se v drugi tekmi pomerili še proti Hočam. Slednja tekma je bila pravi test za naše odbojkarje, ki so morali pokazati pravi karakter, saj je bila tekma v obeh nizih zelo izenačena. A v obeh končnicah so odbojkarji Fužinarja prikazali več zbranosti in si zasluženo priigrali zmago z 2:0. Z 8 točkami zasedajo 3. mesto A lige vzhod, a za vstopnico v polfinale bo potrebno še kakšno tekmo zmagati. Naslednji in zadnji turnir A lige jih čaka še 14. aprila v Mariboru. Pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Velikovića so za Fužinar nastopili: Podričnik 23 točk, Hribernik 15, Fink 12, Hovnik Rožen 11, Beondič 10, Tominc 9, Merkač 1, Pakar, Krajnc K., Verdnik, Ranc, Krajnc A., Ramšak in Navodnik. Čestitke kadetom za uspešne nastope v Šempetru.

OKF

 

Read 1194 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si