Tekmovanja

nedelja, 10. marec 2019, 20.48

Člani ponovno do zmage, uspešni tudi starejši dečki

Ekipe OK Fužinar Sij Metala Ravne so imele zelo pester vikend, ki so ga s turnirjem v Ljutomeru pričeli igralci mini odbojke. Nastopili so v 2. krogu Državnega prvenstva, a zaradi 3. mesta na turnirju si bodo polfinale skušali zagotoviti skozi repasaž. Sobotno popoldne je bilo v znamenju ligaških obračunov. Druga ekipa je doma sicer prikazala dobro predstavo, a prvouvščeni Radenci so tekmo dobili s 3:0. Prva ekipa Fužinarja je nastopila v Slovenski Bistrici in se veselila zmage po 5. nizih. V nedeljo pa so vikend zaključili starejši dečki, ki so v Hočah v 4. krogu A lige uspeli enkrat zmagati.

Ekipa mini odbojke je pod vodstvom trenerja Zmagaja nastopila na turnirju 2. kroga. V konkurenci ekipa Ljutomera, Maribora in Braslovč se jim ni uspelo prebiti na prvi dve mesti, saj so obe tekmi z Mariborom in Braslovčami izgubili z 2:1, z istim rezultatom pa so premagali domačine. 3. mesto jih vodi v repasaž, kjer si bodo poskušali priigrati uvrstitev med najboljših osem ekip v Državnem prvenstvu. 

Druga ekipa Fužinarja je odigrala 16. krog 3. DOL vzhod, na Ravnah je gostovala najboljša ekipa lige Radenci. V prvem nizu so se mladi igralci Fužinarja do polovice niza dobro upirali, a v končnici so Radenci naredili razliko in slavili s 25:17. Drugi niz so gostje začeli še bolj napadalno, igralci Fužinarja na pa igro gostov v drugem delu niso imeli odgovorov. A drugače je bilo v tretjem delu tekme, ko so domači igralci prikazali učinkovito igro v napadu. Niz je bil izenačen vse do konca, gostje pa so razliko naredili šele v sami končnici, ki so jo dobili s 25:21. Kljub porazu s 3:0 so igralci Fužinarja prikazali zelo zrelo predstavo z malim številom napak, pohvaliti gre tudi veliko mero borbenosti. Pod vodstvom trenerja Ježa so za Fužinar nastopili: Hribernik 12 točk, Hovnik Rožen 5, Merkač 3, Ramšak 2, Beondič 1, Verdnik, Vučetić, Pakar, Ranc, Krajnc K., Krajnc A. in Navodnik. Naslednja tekma ekipo čaka v petek, ko gostujejo v Šempetru.

Članska ekipa je v 17. krogu 2. DOL gostovala v Slovenski Bistrici, slednja jih je na prvo tekmi premagala s 3:0, zato motivacije ni manjkalo. A dvoboj se je začel po željah domačinov, ki so s 27:25 in 26:24 povedli z 2:0. A nato so jim pošlje moči, igralci Fužinarja po so strnili vrste. S 25:22 in 25:15 so izid v nizih hitro poravnali, zato je o zmagovalcu tekme odločal skrajšani niz. Slednjega so od začetka do konca vodili igralci Fužinarja, zaključili so ga s 15:11. Za odbojkarje Fužinarja je bila to že četrta zaporedna zmaga v drugem delu prvenstva. Pod vodstvom trenerja Veličkovića so nastopili: Ranc, Podričnik, Ramšak, Šavc, Mandl, Tominc, Golob, Lednik, Levar, Tisovnik Enci in Fink. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto ob 19. uri, ko na Ravne prihaja PRO Volley.

Tekmovalni vikend so s 4. krogom A lige zaključili starejši dečki, ki so nastopili v Hočah. V prvi tekmi so igrali proti Mariboru, po odličnem začetku pa so preveč popustili, da bi lahko premagali favorizirani Maribor - 25:17. V drugem nizu so igralci Fužinarja dvgnili igro, a jih je zgolj nekaj neučinkovitih akcij stalo boljšega razpleta, s 25:21 so izgubili še drugi niz. Pomembnejša tekma pa jih je čakala proti Hočam. Dvoboj so varovanci trenerja Ježa začeli odlično, hitro so si priigrali visoko prednost, a v nadaljevanju so domači uspeli z odličnim servisom razliko izničiti. Po zelo izenačeni končnici so s 26:24 uspeli dobiti prvi niz igralci Fužinarja. Po zaostanku z 1:0 so domači vse sile usmerili v napad. Z odličnim servisom so povsem nadigrali igralce Fužinarja, zato je trener Fužinarja pred začetkom odločilnega niza odpočil glavne igralce in priložnost za igro ponudil prav vsem igralcem s klopi (25:14). To je delovalo, saj so odlično krenili v tretji niz in povedli s 4:1, a so domači hitro odgovorili in izenačili. Nato pa so igralci Fužinarja prikazali najboljši niz na turnirju, z odličnim servisom, čvrstim blokom in učinkovitim protinapadom so prišli do zmage s 15:11. Po 4. odigranem krogu Fužinar zaseda odlično 3. mesto. Za dečke Fužinarja so nastopili: Ranc 24 točk, Vertačnik 14, Robnik 10, Krajnc 5, Pakar 4, Navodnik 3, Vidmar, Hribernik, Dobrodel, Gabrovec in Buhvald. Lestvica A lige vzhod: http://www.odbojka.si/index.php?podst=4248523816886833151

Čestitke vsem ekipam za uspešne nastope in zmage!

OKF

Read 835 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si