Tekmovanja

nedelja, 03. februar 2019, 21.54

Člani do točke, kadeti z dvema porazoma

Sobotni dan je prinesel nastop druge ekipe v Mežici, člani so odigrali tekmo v Stranjah proti Calcit Volleyu II. Druga ekipa je izgubila s 3:1, člani pa so po zaostanku z 2:0 prišli do petega niza, a se domov vračajo le s točko. Kadeti so v nedeljo nastopili v Braslovčah in razoračali, saj so po slabši predstavi izgubili obe tekmi.

V soboto sta nastopili obe ekipi v ligaških tekmovanjih. Druga ekipa je odigrala koroški derbi proti TAB Mežici. V prvem nizu sta bili ekipi zelo izenačeni, igralci Fužinarja so celo vodili za nekaj točk, a izkušeni domačini so v ključnih trenutkih tehtnico prevesili na svojo stran in povedli z 1:0. Po zapravljenem vodstvu je Fužinar zaigral slabše, kar so Mežičani izkoristili in povedli z 2:0. V tretjem nizu so se mladi igralci Fužinarja prebudili in zaigrali podjetneje, zato so zasluženo osvojili niz in zmanjšali zaostanek. A četrti set so domači spet dvignili nivo igre in hitro povedli, zato so pri Fužinarju dobili priložnost tudi igralci s klopi, a preobrata niso priigrali. Pod vodstvom trenerja Ježa so za Fužinar II nastopili: Hribernik 13 točk, Merkač 10, Fink 8, Hovnik Rožen 7, Beondič 4, Maček 3, Ramšak 2, Verdnik, Krajnc A., Pakar, Navodnik in Krajnc K.. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto ob 16. uri proti Hočam II.

Članska ekipa je odigrala tekmo proti Calcit Volleyu II v gosteh. Domačini so nastopili zelo motivirani, saj so na Ravnah v prvem delu izgubili s 3:1. Hitro so povedli in zanesljivo dobili prvi niz. V drugem je Fužinar že nekoliko popravil igro, a to še ni bilo dovolj za osvojitev niza. Po zaostanku z 2:0 pa so igralci Fužinarja zaigrali kot prerojeni, dobili tretji niz in odlično začeli tudi četrtega, v katerem so prišli do set žoge. Domači so sicer še poizkušali pripraviti preobrat, a so igralci Fužinarja ostali zbrani in izenačili na 2:2. A v petem nizu je zmanjkalo koncentracije, saj so domači prihajali do prelahkih točk, zato so v skrajšanem nizu slavili s 15:11. Pod vodstvom trenerja Veličkovića so nastopili: Lednik, Ramšak, Golob, Ranc, Podričnik, Levar, Tisovnik Enci, Tominc, Mandl, Vučetić in Šavc. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto na Ravnah, ko v goste prihajajo Braslovče. Tekma bo odigrana ob 19. uri, vabljeni.

V letošnji sezoni ekipe v mlajših kategorijah prikazujejo dobre predstave in zmagujejo na vseh frontah. A tokrat je bil čas za hladen tuš, saj so kadeti v drugem krogu A lige izgubili obe tekmi. V prvi tekmi so jih premagali igralci Maribora, brez prave energije in želje po zmagi pa so bili Štajerci prevelik zalogaj in zasluženo slavili z 2:0. Po porazu v prvi tekmi, so igralci Fužinarja nastopili še proti domačinom, ekipi Braslovč. Slednji so prikazali dobro predstavo, kadeti Fužinarja pa na tem turnirju niso bili pravi, saj nikakor niso mogli vzpostaviti servisa in sprejema. Slednja elementa sta bila ključna za dva poraza, brez prave energije v igrišču pa si igralci Fužinarja tokrat točk niti niso zaslužili. A hladen tuš je prišel v pravem trenutku, saj so kljub porazoma ostali na 3. mestu lestvice A lige vzhod, do željenega 2. mesta pa jih trenutno loči zgolj en dobljen niz. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića nastopili: Hribernik 11, Hovnik Rožen 9, Fink 9, Podričnik 7, Beondič 2, Verdnik 2, Tominc 2, Ramšak, Krajnc K., Ranc, Navodnik in Merkač. Naslednji turnir ekipo čaka 3. marca v Murski Soboti, ko bodo nastopili proti Panviti Pomgrad in Braslovčam. 

OKF

Read 1078 times Last modified on sobota, 09. februar 2019, 14.17

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si