nedelja, 10. februar 2019, 08.21

Člani do pomembne zmage!

Tokrat so nastopile samo ekipe v ligaških tekmovanjih, mlajše kategorije so bile proste. Tako prva kot druga ekipa Fužinarja sta nastopili na domačem parketu. Ob 16. uri je druga ekipa izgubila proti Hočam II s 3:1, članska ekipa pa je ob 19. uri dobila zelo pomembno tekmo proti Braslovčam s 3:2.

Druga ekipa Fužinarja je nastopila ob 16. uri proti Hočam II. Tekma je postregla z izenačeno in borbeno predstavo obeh ekip, tako da so gledalci lahko spremljali zanimivo srečanje. V prvem nizu je Fužinar dobro začel kljub okrnjeni zasedbi. Do sredine prvega dela srečanja sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, a v končnici so domači popustili in gostje so se veselili vodstva z 1:0 - 25:19. Tudi drugi niz je potekal v podobnem ritmu, gostje so vodili že s 24:20, a je Fužinarju po seriji borbenih točk uspel preobrat in veselili so se zmage z 28:26. Tudi nadaljevanje je bilo izenačeno in borbeno, a v obeh nizih v nadaljevanju so gostje izkoristili svoje priložnosti in dobili tekmo s 3:1. Kar je vzpodbudno za ekipo Fužinar II je, da so priložnost dobili vsi igralci, ki so od prvega do zadnjega dali vse od sebe in se borili za barve Fužinarja! S to tekmo je v 3.DOL vzhod končan 2. del, 3. del pa se pričenja z 2. marcem, ko bodo naši igralci nastopili v Mežici. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Hovnik Rožen 17, Merkač 13, Vučetić 7, Verdnik 7, Krajnc A. 4, Maček 3, Beondič 3, Krajnc K., Ranc, Navodnik, Pakar in Hribernik.

Tekma dneva je sledila ob 19. uri, ko je bil na sporedu 14. krog 2.DOL za moške. Pomerili sta se ekipi Fužinar Sij Metal Ravne in ŠD Braslovče, tekma pa je postregla z dobro odbojko, polno borbenih potez na obeh straneh. Bolje so v tekmo vstopili domači, ki so v prvem nizu zagospodarili na igrišču in s 25:17 zanesljivo povedli. A v drugem nizu so popustili, kar so gostje izkoristili in izenačili. Sledil je tretji niz, ki je bil najbolj izenačen na tekmi. Nobena ekipa si ni uspela priigrati večje prednosti, zato se je le ta odločil šele v končnici. Po nepotrebnih napakah domačih so ga s 25:23 dobili gostje in povedli z 2:1. Po zaostanku pa je pri domačih zazvonil alarm in zaigrali so kot prerojeni. Z odlično igro so zanesljivo dobili naslednja dva niza s 25:14 in 15:6 in se veselili zmage s 3:2! Zmaga pomeni še toliko več, saj so pomembne točke dosegali tudi kadeti, ki nastopajo v članski ekipi. Poleg Podričnika in Tominca je na tej tekmi debitiral še Fink, vsi trije pa imajo veliko zaslug za zanesljivo dobljene odločilne nize. Pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa so za Fužinar nastopili: Ranc 25 točk, Podričnik 19, Šavc 17, Tominc 12, Lednik 5, Tisovnik Enci 2, Fink 2, Ramšak 1, Golob, Adam in Levar. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko gostujejo v Šempetru.

OKF

Prebrano 230 krat Zadnje urejanje: nedelja, 10. februar 2019, 08.59