nedelja, 27. januar 2019, 19.45

Mlajše kategorije spet navdušile, v ligi brez točk

Ekipe Fužinarja so ponovno imele deloven vikend, ki je zmage prinesel samo ekipam v mlajših tekmovanjih, obe članski ekipi pa sta spet ostali praznih rok. Mini odbojka se je uvrstila v 2.krog Državnega prvenstva, odlični so bili tudi starejši dečki, ki so na domačem turnirju A lige dvakrat zmagali! Druga ekipa je že v sredo odigrala tekmo proti Mariboru II in izgubila s 3:0, članska ekipa Fužinar Sij Metal Ravne pa je na domačem parketu po hudi borbi morala priznati premoč vodilni ekipi 2. DOL Gen-i Volleyu.

V preteklem tednu so prvi nastopili igralci druge ekipe, ki so na domačem parketu igrali proti Mariboru II. Tekma je minila v znamenju fair playa, saj se je zaradi spleta okoliščin tekma morala odigrati brez sodnikov. V prvem nizu so bolje začeli gostje, a do polovice je Fužinar uspel nanizati nekaj dobrih akcij in se približal gostom. A preobrat jim ni uspel in prvi niz je s 25:20 šel v roke gostom. Tudi v drugem nizu se je zgodba ponovila, rezultat je bil 25:18. V zadnjem nizu udarna ekipa ni zmogla preobrniti tekme, zato so priložnost dobili tudi igralci s klopi. Slednji so na trenutke sicer zaigrali bolj energično, a kljub temu jim ni uspelo dobiti niza, zato je Maribor II zasluženo zmagal s 3:0. Obe ekipi in igralce moramo pohvaliti za poštenost in pravo športno predstavo, zaradi katere se sodnikov sploh ni pogrešalo. Točke so za Fužinar II dosegli: Merkač 9, Fink 6, Vučetić 4, Tominc 4, Hribernik 4, Hovnik Rožen 2, Krajnc A. 1, Maček 1, Verdnik 1, Ranc, Navodnik in Krajnc K.. Naslednja tekma čaka Fužinar II v soboto, ko bodo nastopili v Mežici ob 19.30 uri. 

Sobotno dopoldne je minilo v znamenju mini odbojke, odigran je bil 1. krog Državnega prvenstva v Braslovčah. Ekipa Fužinar Sij Metala je pod vodstvom trenerja Zmagaja prvo tekmo odigrala proti Šempetru in slavila s 3:0 (12,5,19), v drugi tekmi so bili igralci Fužinarja boljši še od TAB Mežice, prav tako s 3:0 (9,18,1). Po dveh zmagah domačinov in Fužinarja je bilo jasno, da sta se v 2. krog uvrstili ekipi Braslovč in Fužinarja. Omenjeni ekipi sta se v zadnji tekmi pomerili za 1. mesto na turnirju, to pa je pripadlo domačim, ki so dobili tekmo s 3:0 (18,10,24). Čestitamo ekipi za zmagi in uvrstitev v 2. krog Državnega prvenstva! 

Iz mini odbojke pa v dvorano na Ravne, kjer je bil odigran pravi derbi med člansko ekipo Fužinarja Sij Metala Ravne in vodilno ekipo 2. lige, Gen-i Volleyem. V prvem nizu so igralci Fužinarja igrali odlično in kontrolirali potek srečanja, priigrali so si visoko prednost in set žogo. A porabili so jih kar pet, da so pod streho spravili prvi niz. K sreči se neučinkovitost v končnici vsaj v začetku drugega niza ni poznala, saj so domači spet vodili skozi celoten niz. Tudi v drugem nizu so domači prvi prišli do set žoge s 24:21, a ponovno je slabši sprejem in neučinkovitost v odločilnih trenutkih niza prelomila srečanje, Gen-i Volleyu je uspel popoln preobrat in s 26:24 so poravnali izid na 1:1 v nizih. Po preobratu so gostje zaigrali podjetneje in v tretjem nizu vodili skozi celoten niz in povedli z 2:1. Spet pa so gledalci lahko prišli na svoj račun v četrtem delu tekme, ki je bil izenačen do končnice, kjer pa so domači ponovno bili premalo pogumni, da bi jim uspelo iztržiti skrajšani niz. Po dobri igri je poraz s 3:1 boleč, a potrebno bo strniti vrste, v nadaljevanju prvenstva pokazati samozavest tudi v odločilnih trenutkih tekem in prišle bodo tudi zmage. Pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa so za Fužinar nastopili: Ranc 24 točk, Mandl 10, Levar 8, Podričnik 7, Šavc 5, Tominc 5, Ramšak 1, Tisovnik Enci 1, Lednik, Vučetić in Golob. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto ob 17. uri, ko gostujejo pri ekipi Calcit Volley II.

V nedeljo so na domačem turnirju A lige nastopili še starejši dečki. V 2. krogu so gostili ekipi Braslovč in Panvito Pomgrad. V prvi tekmi so se pomerili z Braslovčami, ki so dobro začele prvi set. A Fužinar je vseskozi držal priključek in ni popuščal. Po vodstvu gostov s 23:20 so domači uspeli odlično odigrati končnico in po preobratu dobili prvi niz s 25:23. Dobljena končnica jih je do dobre igre ponesla tudi v drugem nizu, ki so ga dobili s 25:16. V drugi tekmi turnirja so Braslovče premagale Panvito Pomgrad z 2:1. Tretje tekma je bila odigrana med domačim Fužinarjem in Panvito Pomgrad. Začetek tekme je bil izenačen, a igralci Fužinarja so igrali odlično zato so hitro povedli in prednosti niso izpustili iz rok. Prvi niz se je končal s 25:16, drugi pa s 25:12 za Fužinar. Ekipa Fužinarja je prikazala odlično in predvsem disciplinirano igro, ki jim je tokrat prinesla dve zmagi z 2:0. Pohvaliti gre celotno ekipo, saj so za uspeh ekipe zaslužni prav vsi člani. Pod vodstvom trenerja Ježa so za dečke nastopili: Vertačnik 16 točk, Ranc 16, Robnik 12, Krajnc 8, Navodnik 6, Pakar 6, Dobrodel, Buhvald, Podojsteršek, Vidmar, Mesner in Drevenšek.

OKF

Prebrano 611 krat Zadnje urejanje: nedelja, 27. januar 2019, 20.48