nedelja, 20. januar 2019, 20.09

Mala odbojka in kadeti ponovno odlični, v ligaških tekmovanjih brez zmag

Ekipe OK Fužinar Sij Metala Ravne so bile aktivne skozi celoten vikend. V soboto dopoldan so si uvrstitev v 3. krog Državnega prvenstva priigrali igralci male odbojke, ki so nastopili v Hočah. Popoldanski ligaški obračuni niso prinesli uspeha, saj je druga ekipa izgubila v Murski Soboti s 3:0, članska ekipa pa je bila neuspešna v Žužemberku. Po izenačenem obračunu je klonila s 3:1. V nedeljo so niz neporaženosti kadeti nadaljevali tudi v A ligi, saj so na domačem parketu dvakrat zmagali.

Ekipa male odbojke je nastopila v Hočah, kjer je bil odigran turnir 2. krog tekmovanja za Državno prvenstvo v mali odbojki. V konkurenci ekip Maribora, Mežice in domačih Hoč so se mlajši dečki Fužinarja odlično odrezali. Prvo tekmo so odigrali proti domačinom in slavili z 2:1. Po tesnem porazu v tekmi za 1. mesto na turnirju proti Mariboru z 2:1, so se še enkrat pomerili s Hočami, ki so premagale Mežico. Tekma za drugo mesto se je odvila po željah Fužinarja, saj so dobili oba niza in se z zmago z 2:0 uvrstili v 3. krog DP. Ekipa je nastopila pod vodstvom trenerja Zmagaja, Fužinar pa so zastopali: Drevenšek, Gabrovec, Donik J., Donik L., Slatinšek T., Hribernik, Slatinšek O. in Zmagaj. Čestitamo ekipi za dobre nastope in zmagi!

Naslednja sobotna tekma je bila tretjeligaška v Murski Soboti, kjer je bil odigran 11. krog. Pomerili sta se ekipi Panvita Pomgrad in Fužinar II Sij Metal. Domači so na tekmi bili bolj odločni in nadzirali potek srečanja v vseh treh nizih. Zato mladi igralci druge ekipe niso imeli možnosti z zmago. Kljub temu so na trenutke prikazali dobro igro, a to je bilo žal premalo. Pod vodstvom trenerja Ježa so za Fužinar II nastopili: Fink 9 točk, Hribernik 6, Hovnik Rožen 5, Merkač 4, Beondič 1, Verdnik 1, Ramšak, Maček, Navodnik, Ranc in Krajnc K.. Naslednja tekma ekipo čaka že v sredo, ko bodo na domačem parketu gostili ekipo Maribora II. Tekma bo ob 18.15 uri.

V soboto se je pričel tudi drugi del prvenstva v 2.DOL. Ekipa Fužinar Sij Metal Ravne je nastopila pri vedno neugodnem Žužemberku. Tekma je bila v izenačena v vseh nizih, a kratko je ponovno potegnila ekipa Fužinarja, ki v odločilnih trenutkih ni našla pravih odgovorov na borbene domačine. Zato so jim morali športno čestitati za zmago s 3:1. Pod vodstvom trenerja Veličkovića so nastopili: Levar, Ranc, Šavc, Adam, Podričnik, Golob, Lednik, Ramšak, Tisovnik Enci, Tominc in Vučetić. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto ob 20. uri, ko na Ravne prihaja vodilna ekipa Gen-i Volley.

Po slabšem sobotnem popoldnevu pa so za veliko veselje ponovno poskrbeli kadeti, ki v letošnjo sezoni sploh še niso okusili grenkobe poraza. Tudi v A ligo so krenili odločno in na domačem parketu v prvi tekmi najprej porazili ekipo Hoč z 2:0. V četrti tekmi turnirja so nastopil še proti Panviti Pomgrad, s slednjimi so se dvakrat že pomerili v kvalifikacijah. Tudi tokrat so igralci Fužinarja začeli samozavestno, a igralci Pomgrada so se borili in gledalci so lahko spremljali izenačeno tekmo. A v končnici so igralci Fužinarja odlično servirali, atraktivno zaključevali protinapade in povedli z 1:0. Tudi drugi niz so začeli odlično, po visokem vodstvu pa so popustili, kar so gostje izkoristili in izenačili na 1:1. Tretji niz je bil zelo izenačen, Pomgrad je bil veskozi v manjši prednosti in prvi prišel do set žoge za zmago. A domači se niso dali in pri set žogi odločno zaključili napad po sprejemu, temu pa so dodali še dve uspešni blok akciji na mreži in zmagali tretji niz 16:14. Sledilo je veselje domačih, ki so se po tekmi s pozdravom zahvalili tudi gledalcem, ki so pripravili odlično vzdušje in ponesli ekipo do zmage. Za kadete Fužinarja so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića nastopili: Podričnik 27 točk, Hovnik Rožen 12, Hribernik 11, Tominc 11, Fink 9, Beondič 4, Verdnik 1, Ramšak, Navodnik, Merkač, Krajnc K. in Ranc. Ekipi čestitamo za odličen začetek A lige!

OKF

Prebrano 464 krat Zadnje urejanje: nedelja, 20. januar 2019, 22.08