nedelja, 13. januar 2019, 19.19

Kadetska reprezentanca srebrna, z zmago v A ligo krenili starejši dečki Fužinarja!

Danes so s tekmovanjem v A ligi pričeli starejši dečki in v Braslovčah prišli do zmage in poraza. Odlično se je na tekmovanju MEVZA odrezala kadetska reprezentanca Slovenije, ki je prvič izgubila šele v finalu in osvojila odlično 2. mesto!

Tekmovalno leto 2019 se za ekipe Fužinarja iz vikenda v vikend stopnjuje oziroma vrača v tekmovalne tirnice. Prvi so v letu 2019 nastopili igralci mini odbojke, ki so pretekli vikend na močnem mednarodnem turnirju v Šempetru osvojili odlično 2. mesto. V tem vikendu so z nastopi v A ligi začeli tudi starejši dečki, ki so odigrali prvi krog v Braslovčah. V prvi tekmi so nastopili proti domačinom in v uvodu prvega niza začeli neodločno, kar so s hitrim vodstvom izkoristili domači. V sredini niza so se igralci Fužinarja sicer približali, a ponovno popustili in prvi niz je šel v roke Braslovčam s 25:15. Nato pa so igralci Fužinarja začeli bolje upoštevati dogovorjeno taktiko, bili so bolj disciplinirani v bloku in obrambi, zato so zasluženo vodili skozi celoten niz in na koncu slavili s 25:19 ter s tem izenačili rezultat na 1:1 v nizih. V odločilnem tretjem setu je ekipa Fužinarja zaigrala odlično. Brez ene same lastne napake, z zelo dobrim taktičnim servisom so nasprotnika oddaljili od mreže in to z blok točkami s pridom izkoriščali. S 15:5 so ekspresno zaključili odločilni niz in se veselili prve zmage proti Braslovčam. V drugi tekmi so nastopili še proti Hočam. Slednje so v prvem nizu odlično servirale, v svojih vrstah pa so imeli zelo razpoložene napadalce, zato Fužinar v prvem nizu ni imel možnosti za zmago (25:9). Drugi niz so naši igralci začeli odločneje in vseskozi držali korak z ekipo Hoč. Vse do končnice, ko so je Hočam uspelo oddaljiti, a igralci Fužinarja niso popuščali, približali so se na vsega 2 točki zaostanka, a nato so jim pošle moči in preobrata niso zmogli (25:21). Zato so morali športno čestitati nasprotnikom za zmago z 2:0. Naslednji turnir jih čaka 27. januarja na domačem parketu OŠ Koroški Jeklarji s pričetkom ob 10. uri. Pod vodstvom trenerja Ježa so za Fužinar nastopili: Ranc 20 točk, Vertačnik 16, Robnik 9, Krajnc 6, Navodnik 5, Pakar 1, Dobrodel, Hribernik, Podojsteršek, Vidmar, Mesner in Buhvald. Čestitke ekipi za prvo zmago.

Spet pa se je veliko govorilo tudi o kadetski reprezentanci Slovenije, ki je danes nastopila v finalu turnija Mevza, ki je štelo tudi kot kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ekipo smo podrobno spremljali tudi mi, saj sta dva člana Fužinarja odlično nastopala tudi v dresu z državnim grbom. To sta Miha Fink in Žiga Hribernik. Reprezentanca je na turnirju prvič klonila šele v finalu proti Češki s 3:1 (18,16,-23,16) in dosegla odlično 2. mesto. Slednje sicer z grenkim priokusom, saj je le 1. mesto prineslo direktno uvrstitev na EP, zato bo naša reprezentanca nastopila v kvalifikacijah. Ampak kljub temu moramo ekipi iskreno čestitati za odlične nastope na turnirju. Mihi in Žigi pa želimo, da dobre igre preneseta tud v dres Fužinarja, saj kadetsko ekipo že to nedeljo čaka domači turnir A lige, kjer ima ekipa letos visoke cilje. Turnir bo odigran v nedeljo 20. januarja v dvorani OŠ Prežihovega Voranca s pričetkom ob 10. uri. Vabljeni.

OKF

Prebrano 353 krat Zadnje urejanje: ponedeljek, 14. januar 2019, 10.36