ponedeljek, 10. december 2018, 19.29

Ekipi v ligah neuspešni, kadeti brez poraza v A ligo!

Tokrat ligaški obračuni niso prinesli uspeha. Druga ekipa je že v petek gostovala v Mislinji, kjer so se pomerili proti drugi ekipi Korvolleya in izgubili z rezultatom 3:0. Članska ekipa je v 2. DOL ostala brez točk v Brezovici, ponovno pa so za zadovoljstvo poskrbeli kadeti, ki so tdu tokrat dvakrat zmagali in so letos še brez poraza!

 

Druga ekipa Fužinarja je v petek nastopila v Mislinji. Domači odbojkarji so tekmo začeli zelo napadalno s servisom, kar se jim je obrestovalo. Igralci Fužinarja niso uspeli držati sprejema, zato so prvi niz s 25:20 dobili domači. V drugem nizu so gledalci spremljali bolj izenačen obračun, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, a na koncu so bili igralci Fužinarja v ključnih trenutkih premalo odločni in domači so dobili še drugi niz 27:25. Tretji niz je bil izenačen le na začetku, nato pa so domači vseskozi vodili za nekaj točk, kar je zadostovalo še za dobljen tretji niz. Pri Fužinarju se je poznala tudi odstotnost Hovnik Rožena in Verdnika, ki sta morala tekmo izpustiti zaradi bolezni oz poškodbe gležnja. Na tekmi so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Podričnik 10, Hribernik 7, Tominc 7, Fink 6, Merkač 2, Krajnc A. 2, Beondič 2, Navodnik 1, Ramšak, Ranc in Krajnc K.. Naslednja in zadnja tekma v koledarskem letu ekipo čaka v sredo ob 18.15, ko na Ravnah gostuje ekipa Šempeter II.

V soboto je članska ekipa Fužinar Sij Metala v 9. krogu 2.DOL gostovala v Brezovici. Domači so bolje začeli tekmo, a sta se ekipi vseskozi izmenjevali v vodstvu. V končnici so tudi z nekaj napakami na sevisu odbojkarji Fužinarja prepustili zmago v uvodnem nizu domačim - 25:22. Drugi niz je bolje začel Fužinar, si priigral nekaj točk prednosti, a slednja je do končnice skopnela. Zato so gledalci spremljali napeto končnico, ki pa je tokrat prvič v letošnji sezoni pripadla Fužinarju - 27:29. Odlično so začeli tudi tretji niz, na roko so jim šle tudi slabe sodniške odločitve, a tega igralci Fužinarja niso znali izkoristiti. Brezovica se je hitro vrnila v tekmo in na koncu tudi osvojila niz s 25:20. Po zaostanku z 2:1 pa odbojkarji Fužinarja niso našli pravih odgovorov na igro domačih, zato je Brezovica dobila tekmo s 3:1. Pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa so za Fužinar nastopili: Ranc 17 točk, Šavc 15, Levar 15, Tisovnik Enci 7, Lednik 5, Tominc 2, Adam 1, Podričnik 1, Vučetić, Primik, Ramšak in Golob. Naslednja tekma ekipo čaka v četrtek ob 19.00, ko na Ravnah gostuje ekipa Frama. Vabljeni na zadnjo tekmo v letošnjem letu. Obe ekipi Fužinarja, ki nastopata v ligaških tekmovanjih bosta z drugim delom prvenstva začeli 19. januarja.

V nedeljo so v Mislinji v zadnjem krogu kvalifikacij za A ligo nastopili še kadeti. V prvi tekmi so se pomerili proti Korrvolley Mislinji. V prvem nizu so domači odlično servirali, Fužinar pa ni prikazal prave predstave. Na sprejemu in v obrambi so bili premalo borbeni za uspeh v uvodnem nizu. A menjava v prvi postavi je naredila razliko in Fužinar je zaigral kot prerojen. Prav Merkač, ki je vstopil v igro v drugem nizu je z odličnimi obrambami dvignil ekipo, zbudili so se tudi ostali in gledalci so lahko le uživali v potezah igralcev Fužinarja. Odbojkarji Korvolleya so v zaključku niza sicer pokazali zobe in se skušali vrniti v igro, a so v ključnih trenutkih tekme igralci Fužinarja našli odgovore. S 25:19 so izenačili rezultat na 1:1. Sledil je tretji in odločilni niz, v katerem so odlično vzdušje pripravili tudi gledalci. Domača ekipa je namreč za uvrstitev v A ligo dvoboj morala dobiti. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, nobena ekipa pa si ni uspela priigrati višje prednosti. A Fužinar je v kočnici odlično odigral tekmo v blok obrambi, Tominc je z dvema blokoma v ključnih trenutkih poskrbel za prvo set žogo, ki so jo igralci Fužinarja tudi izkoristili. Niz se je končal s 15:13. Odlično je v tej tekmi odigrala celotna ekipa, izpostaviti velja Podričnika, ki je v napadu prevzel glavno breme in dosegel 17 točk. Drugo tekmo je Fužinar odigral še proti SIP Šempetru, ki je nastopil brez prvega igralca Stožirja. Zato je ekipa Fužinarja lahko nastopila v nekoliko spremenjeni postavi, priložnosta za igro so lahko dobili vsi igralci. Spet so odlično zaigrali vsi, ki so stopili na parket, zato je Fužinar dvoboj zanesljivo dobil z 2:0. Druga zmaga je pomenila veselje ekipe Fužinarja, ki letos še ne pozna poraza in je poleg Brezovice in Žužemberka še edina neporažena ekipa v letošnji sezoni. Pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića so za kadete Fužinarja nastopili: Podričnik 22 točk, Fink 16, Hribernik 9, Tominc 8, Ramšak 6, Merkač 5, Beondič 4, Navodnik 1, Krajnc A. 1, Krajnc K. in Ranc. Zaradi bolezni in poškodbe sta manjkala Hovnik Rožen in Verdnik. Čestitamo ekipi za odličen prvi del sezone, veliko uspeha pa jim želimo v nadaljevanju prvenstva v A ligi.

Prebrano 95 krat Zadnje urejanje: torek, 01. januar 2019, 19.53