ponedeljek, 03. december 2018, 19.27

Odbojkarji Fužinarja tokrat brez točk

Odbojkarski vikend je bil ligaško obarvan, ekipe v mlajših kategorijah so bile proste. Zato sta nastopili le obe ekipi v članskih ligah, ki sta odigrali domače tekme. Prva je nastopila druga ekipa proti prvouvrščeni ekipi 3.DOL vzhod Radencem, tekma se je končala z 0:3 za izkušene goste. Tekma dneva pa je bil derbi med Fužinar Sij Metalom in Korvolleyem, slednjega pa so nekoliko presenetljivo, a zasluženo z 0:3 dobili gostje.

 

Sobotni dan na Ravnah ekipam Fužinarja ni prinesel uspeha. Druga ekipa Fužinarja je nastopila ob 16. uri, gostila je neporažene Radence, ki si želijo napredovanja v 2.DOL. Tekma je v uvodu postrgla z izenačeno igro, a so Radenci hitro prevzeli pobudo. Z dobrimi servisi so povzročali težave mladim igralcem Fužinarja, ki niso našli odgovora. Razplet je bil popolnoma enak v prvih dveh nizih, ki sta pripradla gostom (14:25, 15:25). Domači so v tretjem nizu zaigrali bolje, popravili sprejem, predvsem pa so bili učinkovitejši v napadu. A spet so v kočnici pobudo prevzeli Radenci in z 20:25 osvojili še tretji niz. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Hribernik 11 točk, Merkač 3, Hovnik Rožen 3, Fink 2, Beondič 1, Navodnik 1, Krajnc A., Verdnik, Vučetić, Ranc in Ramšak. Naslednja tekma drugo ekipo čaka v petek, ko bodo nastopili v Mislinji.

Ob 20. uri je prvo ekipo Fužinarja čakal koroški derbi s Korvolleyem, ki je na Ravne prišel izjemno motiviran. A v prvem nizu so bolje začeli domači in si hitro priigrali dve do tri točke prednosti, ki so jo ohranjali do končnice. A v napetih zaključkih tekme so bili igralci Fužinarja preveč nezbrani in nervozni, s čimer so tudi z napakami pripomogli k preobratu in dobljeni končnici gostov (28:30). Enak razplet je bil tudi v preostalih dveh nizih, po vodstvu skozi celoten niz, so igralci Fužinarja v končnici popustili in prepustili zmago gostom, ki so se borili do zadnjih točk in niso popuščali. S tremi točkami pa je sledilo izjemno veselje gostov, ki so prvič v zgodovini obeh klubov slavili zmago proti Fužinarju. Za slednjo jim moramo športno čestitati, Fužinar pa bo priložnost za svojo četrto zmago imel v soboto, ko gostuje na Brezovici. Pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa so nastopili: Ranc 17 točk, Mandl 8, Levar 7, Adam 5, Šavc 3, Lednik 3, Tominc 3, Podričnik 1, Primik, Golob, Ramšak in Tisovnik Enci.

Prebrano 71 krat