ponedeljek, 26. november 2018, 19.25

Vse ekipe do novih točk!

Ekipe Odbojkarskega kluba Fužinar so bile v preteklem tekmovalnem vikendu uspešne, saj so prav vse osvojile točke. Že v petek sta bila odigrana ligaška obračuna, prva ekipa je s 3:0 slavila pri Pro Volleyu, druga ekipa se s točko vrača iz Hoč. Po kadetih so si ta vikend dvoboje med najboljšimi ekipami s Sloveniji zagotovili še starejši dečki, ki so v nedeljo odigrali turnir v Mariboru.

 

V petek je prva na parket dvorane v Hočah stopila druga ekipa Fužinarja. Proti Hočam II je v prvem nizu tekmo začela odlično in si hitro priigrala prednost. A domači so vseskozi vztrajali in držali priključek, tudi z nekaj sreče so prvi niz dobili z 28:26. V drugem in tretjem nizu so mladi igralci Fužinarja strnili vrste in odigrali z malim številom napak, kar je zadostovalo za vodstvo z 2:1. V četrtem nizu se je začelo tudi slabše sojenje glavnega sodnika, nekaj spornih žog je domačim pomagalo do prednosti, a razlog za poraz je bila slaba realizacija napada. Odločitev o zmagovalcu je zato dal skrajšan niz, slednjega so bolje začeli domači in visoko povedli, nato pa prednost ohranjali do konca. Spet je zmanjkalo odločnosti in samozavesti, a vse to prihaja tudi z izkušnjami, zato je pozitivno, da mlada ekipa napreduje iz tekme v tekmo. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Hovnik Rožen 14, Hribernik 13, Merkač 13, Vučetić 8, Fink 5, Ramšak 3, Beondič 1, Krajnc A. 1, Ranc, Krajnc K. in Navodnik. Naslenja tekma jih čaka v soboto, ko na Ravne prihaja najboljša ekipa 3.DOL vzhod Radenci. Tekma bo ob 16. uri v športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca.

Po drugi ekipi so ob 20. uri v Mariboru nastopili člani. Dvoboj z vedno neugodnim Pro Volleyem so bolje začeli igralci Fužinarja, ki so tekmo odigrali zelo dobro. V vseh treh nizih so kontrolirali potek srečanja, dobro sprejemali in učinkovito napadali. Zato domačim niso dali možnosti za zmago in zasluženo slavili s 3:0. Po dolgotrajni poškodbi se lanskim predstavam približuje sprejemalec Ranc, omeniti velja tudi debi sicer kadeta Tominca, ki je odlično odigral prvo tekmo za člansko ekipo na poziciji blokerja. Pod vodstvom trenerja Veličkovića so nastopili: Levar 16 točk, Šavc 12, Ranc 11, Mandl 7, Lednik 6, Tominc 3, Golob, Primik, Ramšak, Adam, Podričnik in Tisovnik Enci. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko je na domačem parketu ob 19. uri na sporedu koroški derbi s Korvolleyem.

V nedeljo so v Mariboru nastopili še starejši dečki, ki so si zagotovili nastope v A ligi, kjer nastopa najboljših 12 ekip Slovenije. V prvi tekmi so odigrali tekmo z domačini. Prvi niz je bil izjemno izenačen, a so ga tudi tokrat s 25:23 dobili igralci Maribora. V drugem nizu so igralci Fužinarja popustili, zato so priložost za igro dobili tudi nekateri mlajši igralci. Slednji so se sicer dobro borili, a preobrata niso zmogli. Po porazu z 2:0 v prvi tekmi, so drugo tekmo igrali še proti Slovenski Bistrici. Tekmo so dečki Fužinarja začeli odločno in si hitro priigrali prednost, ki so jo ohranjali do konca niza, ki so ga zaključili mlajši igralci v ekipi. V obeh nizih je bil scenarij podoben, zato je Fužinar zasluženo slavil z 2:0. S tem so si zagotovili še tretjo zmago nad istim nasprotnikom, kar je potrdilo dvoboje v A ligi. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Vertačnik 14 točk, Krajnc 14, Ranc 7, Navodnik 6, Buhvald 1, Pakar, Dobrodel, Drevenšek, Gabrovec, Mesner in Hribernik.

Vsem ekipam čestitamo za osvojene točke!

Prebrano 77 krat Zadnje urejanje: torek, 01. januar 2019, 19.53