nedelja, 18. november 2018, 19.24

Po dveh sobotnih porazih kadeti poskrbeli za uspešen vikend

Odbojkarji Fužinarja so v soboto razočarani zapuščali domačo dvorano. Druga ekipa je izgubila v lokalnem derbiju proti TAB Mežici, prva ekipa pa je izgubila tekmo proti Slovenski Bistrici, obe tekmi sta se končali s 3:0. A za nasmejane obraze in zadovoljstvo ob koncu vikenda so poskrbeli kadeti, ki so dvakrat zmagali z 2:0 proti Korvolley Mislinji in Panviti Pomgrad in si že krog pred koncem zagotovili nastopanje med najboljšimi kadetskimi ekipami v A ligi.

 

Sobotno dogajanje v dvorani OŠ Prežihovega Voranca so otvorili igralci druge ekipe Fužinarja, ki so nastopili proti TAB Mežici. Vodilna ekipa 3.DOL vzhod je bila prevelik zalogaj za naše mlade igralce, ki so tekmo izgubili s 3:0. V prvem in tretjem nizu so sicer domači prikazali solidno igro in se upirali izkušenim gostom, a jim niza ni uspelo osvojiti. Za Fužinar II so nastopili: Hovnik Rožen 15 točk, Hribernik 7, Fink 5, Vučetić 3, Verdnik 3, Ramšak 2, Merkač 1, Beondič 1, Krajnc K., Ranc, Navodnik, Krajnc A., trener Jež. Naslednja tekma čaka ekipo že v petek ob 16. uri v Hočah.

Druga sobotna tekma je sledila ob 19. uri, ko je bil na sporedu dvoboj med ekipama Fužinar Sij Metal Ravne in Slovensko Bistrico. Kot zanimivost naj omenimo, da so za gostujoči klub v preteklosti v 1. Državni odbojkarski ligi nastopali tudi bivši odbojkarji našega kluba, zdajšni predsednik Slatinšek in tudi sveže igralsko upokojena Valentan in Jež. Slovenska Bistrica je na Ravne prišla samozavestna, saj je sploh prvič letos nastopila v popolni zasedbi. V prvem nizu so že v začetku tekme prevzeli pobudo, igralci Fužinarja pa so držali korak z razigrano Bistrico. A v končnici so gostje izkoristili slabšo igro Fužinarja in povedli z 1:0. Tudi v drugem nizu se razmerje moči ni spremenilo, igralci Fužinarja niso prikazali prave energije in nikakor niso mogli priti do svoje igre, zato je Bistrica povedla z 2:0. Najbolj izenačen je bil tretji set, ekipi sta se vseskozi izmenjevali v vodstvu, a spet je v kočnici Slovenska Bistrica unovčila prvoligaške izkušnje ključnih igralcev in dobila prvo letošnjo tekmo. Nekoliko presenetljivo, a zasluženo so na Ravnah slavili s 3:0, za kar jim moramo športno čestitati. Za Fužinar so nastopili: Levar 10 točk, Ranc 8, Šavc 8, Mandl 7, Lednik 4, Ramšak 2, Adam 2, Tisovnik Enci 1, Primik, Golob, Tominc, Podričnik, trener Veličković, pomočnik trenerja Jež. Igralci Fužinarja so bili tokrat slabši na sprejemu s 50 % učinkovitostjo (le 27 % odličnega sprejema), v napadu pa so bili samo 38 %, kar sta glavna razloga za poraz domače ekipe. Naslednja priložnost za zbiranje točk bo že v petek, ko ekipa potuje v Maribor, kjer bodo nastopili proti PRO Volleyu.

V nedeljo je na Ravnah potekal še turnir kvalifikacij za A ligo kadetov. Nastopile so ekipe Korvolley Mislinja, Panvita Pomgrad in domači Fužinar Sij Metal. V prvi tekmi so kadeti Fužinarja z zelo zrelo predstavo 2:0 premagali Korvolley Mislinjo. Druga tekma med Mislinjo in Panvito Pomgrad se je končala v prid Pomgrada 2:0. Zadnja tekma turnirja je bila med Fužinarjem in Panvito Pomgrad. Obe ekipi sta začeli dobro, a danes so prevladovali igralci Fužinarja, ki so prikazali odlično igro v vseh elementih. Zato jim tudi Panvita Pomgrad ni bila kos in Fužinar je dobil še 4. zaporedno tekmo v svoji kvalifikacijski skupini, s čimer so si že krog pred koncem priigrali mesto v A ligi. Za Fužinar so nastopili: Podričnik 22 točk, Tominc 9, Fink 8, Hovnik Rožen 7, Hribernik 8, Beondič 5, Krajnc K., Ranc, Verdnik, Navodnik, Ramšak, Merkač, Krajnc A., trener Jež, pomočnik trenerja Veličković. Nasledji turnir ekipo čaka 9. decembra v Mislinji. Če smo v prejšnjih tednih odkrito izražali nezadovoljstvo nad sojenjem, moramo omeniti današnjo odlično sojenje koroških sodnikov Rožeja in Valentarja, ki sta svoje delo opravila z odliko.

Čestitke kadetom za dve današnji zmagi in uvrstitev v A ligo!

Prebrano 81 krat Zadnje urejanje: torek, 01. januar 2019, 19.51