ponedeljek, 04. maj 2015, 08.26

Kadeti Fužinarja 3. na Spring Cup-u!

Kadeti odbojkarskega kluba Fužinar Metal Ravne so se tudi letos udeležili močnega Spomladanskega pokala v Kranju. Kadetski turnir je v letošnjem letu sicer kar nekaj ekip odpovedalo, a to ne zmanjšuje uspeha Fužinarjevih igralcev.

Turnir je letos potekal v dveh skupinah, Fužinar pa prvi dan ni prikazal najboljših predstav, saj je obe tekmi izgubil. Prvo po solidni igri z ekipo domačinov Astec Triglav, drugo pa proti ekipi Črnuče ACH. Obe tekmi sta se končali z 2:0. K sreči je sistem tekmovanja dopuščal popravne izpite, zato prav veliko s slabšim prvim dnem odbojkarji Fužinarja niso izgubili. Drugi dan so se naši mladi odbojkarji v četrtfinalu pomerili proti ekipi Maribora. V prvem nizu so dolgo iskali ritem, k sreči pa so ga našli. Sicer v zaključku pri rezultatu 23:23 niso odigrali najbolje, zato so prvi niz izgubili. Odločneje pa so zaigrali v drugem nizu, vodili skozi celoten niz in ga zaključili s 25:21. O zmagovalcu in vsstopnici za polfinale je odločal tretji niz. Tudi tega so odlično začeli Fužinarjevi igralci, ter povedli s kar 9:3. To Mariborčanov ni zmedlo, saj so z dobrim servisom uspeli izid celo izenačiti! K sreči so se mladi Korošci zbrali, postavili stvari na svoje mesto in z delnim izzidom 6:0 opravili z Mariborčani in si priigrali polfinale. V tej tekmi sta za Fužinar blestela Maklin Rok in Ranc David, ki sta bila s 16. in 15. točkami najučinkovitejša igralca Fužinarja, seveda pa so dobre igre prikazali tudi ostali igralci, tako da so za zmago vsi prikazali dobre igre. V polfinalu so bili ponovno boljši odbojkarji Astec Triglava, tako da so se odbojkarji Fužinarja morali zadovoljiti s tekmo za 3.mesto.

V tej tekmi pa so se ponovno pomerili proti ekipi Črnuče ACH. Prejšnji dan so naši igralci proti njim prikazali slabo predstavo, zato so bili odločeni, da jim vrnejo uslugo. Bolje sicer začeli nasprotniki, a so Fužinarjevi igralci pravočasno ujeli ritem in do 10. točke nasprotnike ujeli. Potem pa jim je stekel servis, zato so si zelo olajšali delo. V prvem nizu so dosegli kar 5 asov! Drugi niz sta bili ekipi izenačeni skozi celoten niz, Fužinarju se ni uspelo odlepiti za več kot točko ali dve. Zmago in končno tretje mesto so si igralci Fužinarja priborili šele v končnici, slavili so s 25:23. V tekmi za tretje mesto je odlično serviral Lesnik Žan, ki je od 14 poskusov brez zgrešenega servisa dosegel 4 točke. V tekmi je odlično organiziral igro tudi podajalec Mori, saj je ekipa imela kar 47 % uspešnost v napadu, kar je bilo najboljše na turnirju.

Kot že rečeno so k uspehu pripomogli prav vsi igralci. Za Fužinar so na vseh tekmah skupno točke dosegli: Ranc 40, Maklin R. 34, Lesnik 21, Gnamuš 10, Tisovnik 14, Mori 6, Grauf 1, Maklin J. 2, libero Primik. Na turnirju so podeljevali tudi individualne nagrade za najboljše igralce, za najboljšega blokerja je bil razglašen igralec Fužinarja Žal Lesnik. Turnir so osvojili igralci Šempetra, ki so v finalu po napetem boju premagali domačo ekipo Astec Triglava.

3mesto

Kadeti Fužinarja z leve proti desni: Lesnik Žan, Maklin Jure, Gnamuš Max, Primik Luka, Ranc David, Mori Žiga, Tisovnik Enci Luka, Grauf Domen, Maklin Rok, na sliki manjka trener ekipe Jež Mitja.

OK Fužinar

Prebrano 1513 krat Zadnje urejanje: torek, 16. oktober 2018, 20.28