Tekmovanja

ponedeljek, 29. maj 2023, 09.07

Dečki dodali še tretji letošnji naslov!

Na Ravnah na Koroškem je v soboto 27. maja bil odigran še zadnji turnir mlajših kategorij v moški konkurenci. Starejši dečki so finalni turnir odigrali v športni dvorani Prežihovega Voranca, na turnirju so se pomerile poleg domače ekipe Fužinar Sij Metala Ravne še Salonit Anhovo, ŠD Braslovče in Merkur Maribor.

 Za odbojkarje Fužinarja je letošnja sezona naravnost fantastična, saj sta vikend pred tem naslov državnih prvakov osvojili že ekipi male odbojke in kadetov. Starejši dečki Fužinarja so skozi celotno sezono dokazovali, da gre za res izjemno generacijo fantov, saj je za njimi že druga zaporedna sezona brez poraza, letošnjo so celo zaključili brez izgubljenega niza! Slavili so na neverjetnih 43. zaporednih tekmah in tako ponovili uspeh iz lanske sezone.

Polfinalni obračun med Fužinarjem in Salonitom Anhovo se je pričel nekoliko nervozno, saj sta obe ekipi naredili kakšno neizsiljeno napako preveč. A kakovost je bila na strani domače ekipe, ki je zanesljivo slavila z 2:0 (18,13) in se uvrstila v veliki finale. V drugem polfinalnem paru so se pomerile Braslovče in Maribor. Prvi niz sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, a v končnici so bili bolj zbrani igralci Maribora, ki so nato v drugem nizu odigrali odlično in slavili z 2:0 (22,10). Sledila je tekma za tretje mesto med Salonitom Anhovo in ŠD Braslovčami. Slednji so tekmo dobili z 2:0 (16,20) in se tako veselili bronastega odličja.

Veliki finale je potekal med domačim Fužinar Sij Metalom Ravne in Merkur Mariborom. Obe ekipi sta na turnirju imeli zelo glasne navijače, zato je finalna tekma potekala pred polnimi tribunami in v odlični atmosferi! Obe ekipi sta v tekmo vstopili zelo agresivno in energično, a domači so prišli do visokega vodstva in vse je kazalo na hiter zaključek niza. A po odlični seriji servisov Maribora in nekaj napakah domačih se je prednost stopila. A na koncu so se domači vseeno pravočasno zbrali in niz osvojili s 25:21. Skorajšnji preobrat je dal krila Mariborčanom, ki so nadaljevali z napadalno igro, zato so bili do sredine niza v rahli prednosti. Po izenčaenju pa so domači pritisnili na plih in do konca niza prikazali odlično igro na servisu in blok obrambi, kar jim je s 25:17 prineslo drugi niz ter z njim vodstvo z 2:0. Tretji niz je bolje začela domača ekipa, a Maribor je vsekozi bil zelo blizu. Manjšo prednost so igralci Fužinarja ohranjali vse do končnice, kjer so uspeli odbiti še zadnje napade Maribora in s 25:21 dobili tekmo s 3:0 in se veselili že drugega zaporednega naslova državnih prvakov!

Naslov prvakov so za Fužinar pod vodstvom trenerja Mitje Ježa in pomočnika Blaža Libnika priigrali: Ručigaj 24 točk na turnirju, Slatinšek T. 23, Skudnik 21, Zmagaj 10, Maček 9, Jošt 3, Abraham (L), Slatinšek O., Juh, Janko, Svenšek in Merkač.

Končni vrstni red finala: 1. Fužinar Sij Metal Ravne, 2. Merkur Maribor, 3. ŠD Braslovče, 4. Salonit Anhovo.

Za MVP-ja finalnega turnirja je bil proglašen Tevž Slatinšek (Fužinar), za naj podajalca je bil izbran Jaka Zmagaj (Fužinar), za naj blokerja sta bila izbrana Tai Svetelšek (Braslovče) in Tai Dežman (Maribor), naj korektor Jan Ručigaj (Fužinar), naj napadalec Liam Klinger (Maribor) in naj libero Tinej Pirih (Salonit).

Čestitke vsem sodelujočim ekipam in hvala vsem prisotnim, ki ste poskrbeli za odličen športni dogodek ob koncu sezone.

OKF

Read 990 times Last modified on ponedeljek, 29. maj 2023, 10.36

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si