Tekmovanja

ponedeljek, 22. maj 2023, 06.01

Vikend za zgodovino ob dveh naslovih državnih prvakov

Mlajše kategorije Odbojkarskega kluba Fužinar v letošnjem letu naravnost blestijo, mladinci so v finalu zaključili na nehvaležnem, a odličnem 4. mestu, v pravkar končanem vikendu pa sta kar dve kategoriji v klubske vitrine pospravili dva nova naslova državnih prvakov!

 V soboto je v športni dvorani OŠ Koroški Jeklarji potekal finalni turnir v mali odbojki (U13), poleg domače ekipe so se ga udeležile še ekipe Calcit Volley, Brezovica I in Žužemberk. V polfinalnih bojih so se v prvi tekmi pomerili domači Fužinar Sij Metal Ravne in Calcit Volley, tekma se je končala v prid mladih odbojkarjev Fužinarja z 2:1 (22,-22,21). V drugi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi Brezovice in Žužemberka, z 2:1 (21,-13,26) pa so slavili slednji. Turnir se je nadaljeval s tekmo za 3. mesto, kjer sta si nasproti stali ekipi Brezovice in Calcita, ki je tekmo dobil z 2:1 (20,-15,21) in tako osvojil tretje mesto v DP male odboje. V velikem finalu sta se pomerila Fužinar in Žužemberk, ki sta prizorila pravi spektakel, kjer so gledalci lahko uživali v izjemno izenačenem in borbenem finalu, ki so ga mladi igralci Fužinarja dobili z 2:1 (31,-30,19) in se po dveh letih ponovno veselili naslova državnega prvaka v mali odbojki! 

Ekipo Fužinar Sij Metala Ravne vodi trener Ožbalt Zmagaj, naslov državnih prvakov pa si so na parketu priigrali naslednji igralci: Ožbi Slatinšek, Vid Merkač, Tevž Svenšek, Irinej Tešić, Tine Janko, Nejc Drevenšek, Gal Grobelnik, Nejc Grobelnik, Lin Hudernik, Tine Kamnik, Lovro Lozinšek, Tian Čas in Žiga Šuler. Čestitke fantom in trenerju!

Končni vrstni red finalnega turnirja v mali odbojki: 1. mesto Fužinar Sij Metal Ravne, 2. Kekooprema Žužemberk, 3. Calcit Volley in 4. Brezovica I.

V nedeljo je bil za naše fante na sporedu še drugi finalni turnir tega vikenda, kadeti (U17) so finalni turnir odigrali v športni dvorani Balon v Brezovici. Udeležile so se ga ekipe ŠD Brezovica, Merkur Maribor, SIP Šempeter in Fužinar Sij Metal Ravne. V prvem polfinalnem obračunu sta se pomerili domača Brezovica in Merkur Maribor, kjer so slednji z odlično igro ugnali domače z 2:0 (13,17). V drugem polfinalnem paru sta se za drugo finalno vstopnico pomerila še Šempeter in Fužinar, naši fantje so dvoboj dobili z 2:0 (18,19) in dvignili vstopnico za veliki finale. Tekmo za 3. mesto so po pravi drami dobili odbojkarji SIP Šempetra z 2:1 (14,-25,7) in se tako veselili bronastega odličja. Veliki finale pa je bil precej bolj enosmeren, kot se je pred tekmo pričakovalo. Odbojkarji Fužinarja, ki nastopajo pod vodstvom trenerja Mitje Ježa ter njegovega pomočnika Blaža Libnika, so namreč v finale krenili naravnost odlično. Prikazali so namreč dominantno predstavo, kjer v treh nizih niti za trenutek niso popustili in veliki finale proti Mariboru dobili kar s 3:0 (17,18,15). Naj omenimo še, da sta poleg številnih navijačev na tekmi našo ekipo spodbujala tudi članska državna reprezentanta kapetan Tine Urnaut in Miha Fink, oba "otroka" Fužinarja.

Za novega kadetskega prvaka Slovenije - ekipo OK Fužinar so nastopili: Jan Ručigaj 32 točk, kapetan in mvp turnirja Matic Drevenšek 25, Tevž Slatinšek 16, Nace Zmagaj 9, Jaka Zmagaj 4, Klemen Maček 2, Igor Vučetić 1, libero Nejc Hribernik 1, Lenart Skudnik, Aljaž Abraham, Lovro Jamnik in Benjamin Jošt. Čestitke trenerjema in igralcem!

Končni vrstni red finala kadetov: 1. mesto Fužinar Sij Metal Ravne, 2. Merkur Maribor, 3. SIP Šempeter, 4. ŠD Brezovica.

Čestitamo vsem vsem ekipam za uspešno zaključeno sezono, zahvaljujemo pa se staršem in navijačem za vso podporo ter športno navijanje na tekmah!

OKF

 

Read 809 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si