Tekmovanja

sobota, 19. november 2022, 20.50

Državni podprvaki na Ravnah do zmage

Državni podprvaki so na Ravnah slavili s 3:0 (21,18,23).

Fužinar Sij Metal Ravne: Cafuta 6, Lednik, Knuplež (L), Ranc D., Bregar 19, Erpič 2, Makaš 5, Levar, Hribernik, Vučetić, Libnik (L), Plesec 8, Kasnik 2 in Ranc V.. Trener Bogdan Veličković.

Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 6, Vinkovič, Lazar, Klobučar 9, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 3, Sosa 8, Mitrašinović 4, Aponza 7 in Pavlović 11. Trener Matija Pleško, pomočnik Jurij Žavbi.

Aktualni državni podprvaki iz Kamnika so prvič po petih letih spet gostovali na Ravnah. S Fužinarjem so nekoč bili bitke za najvišja mesta, tokrat pa so bili varovanci Mitje Pleška postavljeni v vlogo jasnih favoritov, ki so jo potrdili tudi s predstavo na igrišču. Gostje so pred lepim številom koroških navijačev slavili s 3:0.

Domači so pogumno vstopili v dvoboj in povedli s 5:2, prekaljeni gostje pa so se držali svojega načrta in kljub bledi igri držali priključek s Korošci. Niz je bil izenačen vse do rezultata 19:19, takrat so gostje le stopili na plin in po seriji dobrih začetnih udarcev niz pripeljali do zmage s 25:21.

Drugi niz se je začel obratno od prvega, Kamničani so hitro povedli in prišli do izdatne prednosti že pri rezultatu 8:3. Domači strateg Veličković tudi z minuto odmora ni uspel obrniti toka igre, gostje so vseskozi vodili s prednostjo med 4 in 6 točk, v zaključku pa so pritisk še stopnjevali in niz dobili z razliko osmih točk.

Začetek tretjega niza je gostujoči trener Pleško spremenil začetno postavo, igralci Fužinarja so to v začetku niza izkoristili in si priigrali minimalno prednost. A so igralci Calcita do sredine niza prešli v vodstvo z dvema točkama razlike, ki so ga ohranili do konca niza in s tem tekmo pripeljali do zmage s 3:0.

OKF

Read 41 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si