Tekmovanja

sobota, 05. november 2022, 20.14

Fužinar do prve zmage!

Odbojkarji Fužinarja so zabeležili prvo zmago, na Ravnah so s 3:0 premagali Salonit Anhovo.

OK Fužinar sij Metal Ravne: Cafuta 7, Lednik, Knuplež (L), Bregar 14, Erpič 5, Makaš 11, Levar, Hribernik, Vučetić, Libnik (L), Plesec 10, Kasnik (C) 2, Ranc V.. TRENER: Bogdan Veličković.

OK Salonit: Kodrič 3, Stojanović, Hesselholt, Karnel (C), Jeklin, Godnič, Kavčič 4, Maretič, Bojić 10, Kovačič, Vrtovec 19, Maksimović 2, Šarić (L), Okroglič (L). TRENER: Rade Dačović, pomočnik trenerja Rok Knafelc.

V tekmi ekip, ki zasedata dno prve slovenske odbojkarske lige, je bolje začel domači Eužinar, ki je z dobrimi servisi in odličnimi napadi Bregarja hitro povedel s 5 : 1. Domači so stopnjevali ritem in povedli s 7 : 2, kar je gostujočega trenerja Dačovića prisililo k prvi minuti odmora. Tudi ta gostujoči ekipi ni pomagala, saj so domači igralci po dveh odličnih servisih Makaša in Bregarja ter odličnim blokom povedli s 13 : 5. Po drugi minuti odmora za Salonit sta ekipi nadaljevali v ritmu izmeničnega menjavanja točk in rezultat je bil hitro 20 : 12 za domače odbojkarje. A gostujoči odbojkarji se niso predali in po rezultatu 24 : 14 hitro dosegli tri točke, tako da je domači trener Veličković moral poseči po minuti odmora. To je pripomoglo k temu, da so se domači zbrali in prvi set po uspešni podaji Kasnika zaključili z napadom Makaša z 25 : 17.

Začetek drugega seta je spet pokazal težo in pomembnost dvoboja za obe ekipi. Nervoza se je kazala v napakah pri začetnih udarcev in nezbrano igro na obeh straneh. Po dveh odličnih blokih Erpiča in Bregarja so domači nekako le uspeli pobegniti na tri točke razlike (7 : 4) in s tem v gostujočo ekipo vnesli nemir. Blok Kasnika, ko so domači povedli s 12 : 7, je gostujočega trenerja prisilil k minuti odmora. A tudi v nadaljevanju seta so domači igralci prikazali odlično igro. Bloka Cafute in Bregarja ter močni napadi Plesca so domače hitro oddaljili od nasprotnikov in rezultat je bil 19 : 10. Tako velika prednost domače ekipe je zadostovala, da so domačini z mirno in učinkovito igro tudi drugi set zanesljivo osvojili z rezultatom 25 : 16.

Tudi v tretjem setu so domačini nadaljevali z dobro igro in po dveh neizsiljenih napakah igralcev Salonita hitro povedli s 4: 1. Da se gostje ne bodo predali, so kaj hitro pokazali z bolj zbrano igro in z nekaj učinkovitimi napadi in blokom Vrtovca izenačili na peti točki. Pri rezultatu 9 : 7 za OK Fužinar je trener OK Salonit Dačović začutil, da mora igro domačih prekiniti z minuto odmora. V izenačenem nadaljevanju seta sta obe ekipi nabirali točke do rezultata 15 : 13, nato pa so domači po bloku Bregarja in ponovni napaki gostujočih igralcev spet prišli do občutnejše prednosti pri rezultatu 17 :13. A ekipa iz Kanala ob Soči je spet poskrbela za napeto končnico, saj se je približala na samo eno točko zaostanka (17 : 15). Šele as in uspešno zaključen napad Plesca sta ponovno domače odbojkarje Fužinarja pripeljal do prednosti 22 : 19. Takšno razliko so domači odbojkarju uspeli zadržati tudi do konca seta in zasluženo slavili s 25 : 22. Pri domačih odbojkarjih je največ točk dosegel Miha Bregar (14), pri gostujočih pa Matic Vrtovec (19).

Trener OK Fužinar sij Metal Ravne, Bogdan Veličković: »Po mesecu dni tekmovanja smo končno pokazali igro, ki smo jo zmožni odigrati. Čestitam svojim igralcem, ki so se do konca tekme držali dogovorjenih taktičnih zamisli. Upam, da je to samo začetek pravega obraza Fužinarja.«

Read 396 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si