ponedeljek, 05. marec 2018, 10.42

Člani do nove zmage, zmagali tudi starejši dečki

Ekipe Fužinarja so tudi tokrat bile zasedene skozi celoten vikend. Že v petek so tekmo odigrali člani, ki so slavili proti PRO Volleyu s 3:1, druga ekipa je izgubila proti Pomgradu II, starejši dečki pa so na domačem parketu prišli do ene zmage, ki še ohranja upanje na polfinale Državnega prvenstva.

V petek je prva ekipa Fužinar Sij Metala Ravne gostovala v Mariboru pri neugodnemu PRO Volleyu. Tekmo so naši igralci otvorili izvrstno, saj so se zelo izkazali na sprejemu. Zato je igra stekla in prvi niz je bil s 25:15 v rokah Fužinarja. Tudi v nadaljevanju Fužinar ni popuščal ter povedel z 2:0 (25:17). V tretjem nizu pa je sledil padec koncentracije, kar so domači izkoristili. Zaigrali so podjetneje, Fužinar pa v tretjem delu igre ni uspel držati koraka z izkušeno domačo ekipo, slednji so slavili s 25:17. V četrem nizu je maloštevilno občinstvo lahko spremljalo zelo izenačeno tekmo, ekipi sta se menjavali v vodstvu. Nazadnje so pri rezultatu 20:17 še vodili domači, a srečna roka pri menjavi trenerja Veličkovića je botrovala delnemu izidu 8:0, s čimer je Fužinar zaključil niz s 25:20 in tekmo dobil s 3:1. Za Fužinar so nastopili: Golob 1, Jež 2, Lednik 1, Šavc 9, Tisovnik Enci, Ranc 16, Levar 18, Valentan 8, Glinšek 9, Libnik. Naslednjo soboto ekipo Fužinarja čaka tekma sezone, saj na Ravne prihaja Šoštanj Topolšica. Tekma bo ob 19. uri, vabljeni vsi ljubitelji odbojke, pridite na tekmo in nam pomagajte do zmage!

V soboto je druga ekipa gostovala pri zadnjeuvrščeni Panviti Pomgrad II. Nepopolna ekipa Fužinarja ni bila kos razigranim domačinom, ki so se borili za vsako točko in pokazali veliko več želje po zmagi. Za prvo zmago sezone jim čestitamo, pred našimi mladimi odbojkarji pa je še veliko dela do konca sezone, če bodo želeli sezono končati na visokih mestih na lestvici. Trenutno zasedajo 5. mesto, do tretjega pa jih ločijo vsega štiri točke. Do konca igrajo še tri tekme, proti Šempetru II in Mežici doma, potujejo pa le še na težko gostovanje v Radence. Vabljeni že v četrtek ob 18.15, ko bo na Ravnah odigrana tekma proti Šempetru II. Za Fužinar II so nastopili: Adam 10 točk, Tominc 7, Podričnik 5, Glinšek 5, Ramšak 4, Maklin 1, Vučetić 1, Ramšak V..

V nedeljo so v domači dvorani nastopili še starejši dečki, ki nastopajo v A ligi. V prvi tekmi so nastopili proti prvouvrščenim Braslovčam. Začetek je bil izenačen, v zaključkih obeh nizov so bili boljši gostje, ki so slavili z 2:0. V drugi tekmi so Braslovče z 2:1 premagale še Panvito Pomgrad. Zadnja tekma dneva je bila med domačim Fužinarjem in Panvito Pomgrad. V prvem nizu so domači prikazali atomsko odbojko, saj so odservirali najbolje v sezoni, zato gostje niso imeli možnosti za zmago. S 25:10 je Fužinar povedel z 1:0. Drugi niz so gostje zaigrali bolje, a vseskozi so domači držali prednost parih točk. Vedno ko so se gostje približali, so domači imeli odgovore. Zasluženo so dobili še drugi niz, zadnjega s 25:21. Proti koncu sezone naši odbojkarji kažejo izjemen napredek v igri, zato bodo na zadnjem turnirju z dvema zmagama poskušali priti do napredovanja v polfinale. A odvisni so tudi od izidov ostalih srečanj, zato bo do konca sezone potrebno tudi nekaj sreče. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Hovnik Rožen 17 točk, Hribernik 14, Verdnik 10, Beondič 6, Fink 6, Robnik 1, Vertačnik 4, Krajnc A., Krajnc K., Ranc, Špenger in Navodnik. Naslednji turnir jih čaka v Murski Soboti 31. marca.

OKF 

Prebrano 654 krat Zadnje urejanje: torek, 16. oktober 2018, 20.30