nedelja, 11. marec 2018, 20.10

Obe članski ekipi do porazov, kadeti uspešni

V preteklem tednu sta obe članski ekipi Fužinarja parket zapustili sklonjenih glav, saj sta obe izgubili na domačem parketu. Druga ekipa že v četrtek proti Šempetru II, prva ekipa pa v derbiju 2.DOL proti Šoštanju s 3:0. V nedeljo sta bili na parketu obe kadetski ekipi Fužinarja, ki sta uspešno zaključili tekmovanje v B skupini.

Druga ekipa je tekmo odigrala v četrtek. Po nepričakovanem porazu proti Panviti, so igralci Fužinarja klonili še drugič zapored. Tokrat jih je v izenačeni tekmi premagal Šempeter II, tekma se je končala s 3:1. A gostje so odnesli tri točke tudi z nekaj sreče, saj sta se obe ekipi borili do zadnjih točk. Za Fužinar II so nastopili: Tominc 10 točk, Adam 9, Maklin 9, Slemenik 5, Ramšak 2, Merkač 2, Vučetić 1, Belaj (L), Ranc (L), Špenger, Hribernik, Hovnik Rožen in Podričnik.

V soboto so v derbiju 2.DOL zaigrali doma proti Šoštanj Topolšici. V prvem nizu sta se obe ekipi izmenjevali v vodstvu, a na koncu so z nekaj dobrimi potezami za vodstvo poskrbeli gostje. Drugi niz je bil še bolj izenačen, odločale pa so malenkosti. Prvi so do set žoge prišli domači, ki so nazadnje vodili še pri 25:24. Spet pa so svoje izkušnje vnovčili gostje, ki so slavili z 28:26. Do tretjega niza so domači zelo dobro sprejemali, a v tretjem nizu je sledil padec. Slabše so sprejemali, posledično pa igra v napadu ni stekla. Tako da se je Šoštanj na Ravnah veselil zmage s 3:0, s čimer so se že zelo približali uvrstitvi v 1.DOL. Odbojkarje Fužinarja pa v zadnjih treh krogih čaka borba za 2. mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije s predzadnjo ekipo 1. lige. Do konca naši člani igrajo še proti Žirovnici in Žužemberku v gosteh ter s Črnučami II doma. 

V nedeljo so zadnji turnir B lige odigrali še kadeti. Prva ekipa je brez izgubljenega niza osvojila prvo mesto, druga ekipa pa je končala na odličnem drugem mestu. Za drugo ekipo namreč nastopajo le starejši dečki, ki so si v konkurenci dve leti starejših nabirali prepotrebne izkušnje. Tokrat sta obe ekipi na domačem turnirju premagali Mežico, tekmo med ekipama Fužinarja pa je dobila prva. Obema ekipama čestitamo za zmage, dečkom pa želimo vso srečo na zadnjem turnirju A lige, kjer si bodo poskušali priigrati vstopnico v polfinale. Za Fužinar I so nastopili: Podričnik 19, Vučetić 14 točk, Merkač 9, Ramšak 7, Tominc 5, Glinšek 2, Ramšak mlajši 1, Belaj (L). Za Fužinar II pa so nastopili: Hovnik Rožen 15, Hribernik 11, Fink 6, Vertačnik 5, Krajnc A. 5, Beondič 3, Verdnik 3, Navodnik 1, Špenger 1, Ranc 1, Robnik, Krajnc K. (L) in Pakar (L). 

OK Fužinar

Prebrano 620 krat Zadnje urejanje: torek, 16. oktober 2018, 20.30