Tekmovanja

ponedeljek, 16. maj 2016, 11.11

Fužinar ostaja med prvoligaši!

Članska ekipa Fužinar Metala Ravne je na domači tekmi slavila s 3:0, zato so na povratni tekmi potrebovali le en niz. Druga tekma v Ljubljani se je končala s 3:1 za Črnuče, zato so si igralci Fužinarja priigrali nastope v 1.DOL tudi v naslednji sezoni.

Ekipa Fužinarja je na domači tekmi bila prepričljivo boljši nasprotnik, zato so vsi pričakovali obstanek že pred pričetkom tekme. A povratna tekma je bil vse prej kot lahka, saj je Fužinar nastopil brez prvega blokerja Valentana. Na njegovem mestu je zaigral sicer korektor Šavc, ki ga je dostojno zamenjal. V prvem nizu so domači začeli izjemno in si priigrali visoko vodstvo. Ekipa Fužinarja je ostala mirna in do drugega tehničnega odmora že povedla. V zaključku niza so še vodili z 21:18, a po nekaj napakah dovolili domačim da so se približali. Ti so po dveh set žogah le uspeli dobiti prvi niz. Za Fužinar je bil to neke vrste alarm, saj so čim prej želeli razbiti dvome o potniku v 1.DOL. V drugem nizu so bolje začeli in vodili od začetka do konca, dobili drugi niz in po težki sezoni, ko so bili že odpisani, so se še toliko bolj veselili obstanka med elito. Po drugem nizu je trener Nikolič sicer začel s prvo postavo, a kaj hitro uvidel, da bodo bolj motivirani igralci s klopi. Ti so prikazali zelo dobro predstavo, a jim je v naslednjih nizih le malo zmanjkalo do zmage. Niza sta se končala na 21. in 22. točki, povprečna starost ekipe na parketu v zadnjih dveh nizih pa je bila le dvajset let, za borbeno igro jim gre le čestitati. Kljub porazu so bili seveda boljše volje po tekmi igralci Fužinarja, ki so v letošnji sezoni prehodili pot od pekla do raja, za kar jim iskreno čestitamo!

Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Nikolića nastopili: Stravnik 5, Jež M. 1, Lednik 2, Šavc 10, Ranc 3, Borko 9, Tomaž 18, Jež J. 15, Maklin, Mori, Libnik, Tisovnik Enci 2.

Zaključek sezone bo še v nedeljo 29. maja, ko bo potekal klubski piknik na Naravskih Ledinah. Za člane kluba je brezplačen, za ostale pa je prispevek 5€. Vabljeni!

OK Fužinar

Read 1698 times Last modified on torek, 16. oktober 2018, 20.28

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si