Klub

nedelja, 17. september 2017, 10.18

S pomlajeno ekipo nazaj med prvoligaše

Ekipa Fužinar Sij Metala Ravne si v pretekli sezoni kljub zelo uspešnemu drugemu delu ob koncu prvenstva ni uspela priigrati obstanka v 1. Državni odbojkarski ligi. Ker imamo v klubu veliko število nadarjenih mladih igralcev, bo OK Fužinar v drugoligaško sezono vstopil s pomlajeno ekipo, povprečna starost ekipe bo le 22 let. A kljub temu je cilj jasen, osvojiti prvo mesto in se vrniti med prvoligaše, saj v prihodnjem letu klub praznuje 90 letnico odbojke na Ravnah!

Uprava kluba je med poletjem podaljšala sodelovanje s trenerjem Bogdanom Veličkovićem še za dve sezoni, kar so z zadovoljstvom pospremili tudi igralci kluba. V letošnji sezoni bo ekipa nastopala v naslednji sestavi. V ekipi sta ostala oba tujca, ki sta uspešno nastopala tudi v pretekli sezoni, to sta Nenad Rakić in Radosav Dojčilović, ki igrata na mestu blokerja in korektorja. Od nosilcev ekipa iz lanske sezone sta v ekipi ostala še odlični bloker Denis Valentan in novi kapetan Mitja Jež, ki je vlogo podajalcev prepustil Nacetu Ledniki in mladinskemu reprezentantu Žigi Moriju, sam pa bo ekipi s svojimi izkušnjami pomagal na mestu sprejemalca. Ostala dva sprejemalca bosta še Peter Šavc in mladinski reprezentant David Ranc. Na mestih libera bosta igrala Luka Peter Golob in Blaž Libnik, ki je dobro nastopal že v zadnjih prvoligaških sezonah in se razvija v odličnega libera. Ostali dve mesti blokerjev bosta zapolnila Žan Lesnik in Luka Tisovnik Enci, v vlogi korektorja bo še tudi Uroš Levar. Slednji zaključujejo trinajstčlansko prvo ekipo, ki bo napadala direktno uvrstitev v 1.DOL. Z ekipo bodo že v letošnji sezoni trenirali še kadetska reprezentanta Primik in Glinšek, ki pa bosta nastopala v 3. DOL za drugo ekipo.

Tudi ekipa Fužinar Sij Metala II bo v letošnji sezoni pomlajena, saj je večina igralcev iz lanske sezoni letos že v prvi ekipi. To pa pomeni več priložnosti za dokazovanje in nabiranje izkušenj za vse ostale nadarjene mlade igralce. Drugo ekipo bodo sestavljali: Vid Ramšak, Žiga Hribernik, Domen Špenger, Kaj Glinšek, Luka Primik, Žan Belaj, Dejan Tominc, Miha Merkač, Vid Ramšak, mlajši, Nel Hovnik Rožen, Vid Ranc, Jaka Vid Vertačnik, Luka Vučetič, Maks Slemenik, Žan Adam in kapetan ekipe Jure Maklin. Pohvale upravi kluba in tudi zahvala staršem gre za izvedbo prestopa mladega Tineta Podričnika iz Mežice, ki bo odslej igral za Fužinarjevo drugo ekipo in seveda tudi mlajše kategorije. Trener druge ekipe bo tudi v letošnji sezoni Mitja Jež.

OKF

Read 2401 times Last modified on torek, 01. januar 2019, 19.54

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si