Tekmovanja

ponedeljek, 08. maj 2023, 07.53

Po mladincih v finalu še mala odbojka in kadeti!

Mlajše kategorije našega kluba v letošnji sezoni odlično nastopajo. Po mladincih, ki so na koncu osvojili 4. mesto v državnem prvenstvu, so ob koncu aprila finale zagotovili igralci male odbojke, po včerajšnjem polfinalu pa še kadeti.

Ekipa male odbojke je nastopila na polfinalu 22. aprila v Brezovici. Zaradi družinskih obveznosti trenerja Zmagaja je tokrat ekipo vodil trener Veličković. Fantje so skozi celotno sezoni igrali odlično, osvojili 1. mesto v A ligi vzhod in zato so na polfinale odšli odločeni, da dvignejo vstopnico za finalni turnir najboljših štirih ekip sezone. To jim je po zmagi nad Črnučami ACH I z 2:0 (20,19) in nato v tekmi za 1. mesto na turnirju še z zmago nad domačo Brezovico z 2:1 (15,-18,23) tudi uspelo. V polfinalu sezone ekipo čaka tekma s Calcit Volleyem, finale je na sporedu v soboto 20. maja, nastopile bodo ekipe Calcit Volley, KEKOOprema Žužemberk, Merkur Maribor in Fužinar Sij Metal Ravne. Čestitke trenerjema in igralcem. 

V nedeljo 7. maja je v Kranju potekalo polfinale kadetske sezone. Ekipa Fužinarja nastopa pod vodstvom trenerja Ježa, v močni konkurenci naši fantje nastopajo z najmlajšo ekipo, a so kljub temu 1. kadetsko ligo zaključili na 1. mestu. Na polfinalnem turnirju A skupine so se pomerile ekipe Vet4Pet Triglav, Merkur Maribor, MOK Krka in ekipa Fužinar Sij Metala Ravne. V prvi tekmi so naši fantje premagali Krko z 2:0 (19,17), na drugi tekmi je Maribor premagal domačine z 2:0. Zato sta se za 1. mesto na turnirju in prvo finalno vstopnico pomerili ekipi Maribora in Fužinarja. V prvem nizu sta bili ekipi na začetku izenačeni, po nekaj napakah naših fantov pa je Maribor povedel, prednost pa ohranil do konca niza - 25:21. V drugem nizu so naši fantje zaigrali bolje in s 25:21 izenačili tekmo na 1:1. V tretjem nizu so odlično začeli povedli celo z 9:5, kasneje še s 13:10, a so igralci Maribora odlično odigrali v napadu, preobratu pa so doprinesle tudi napake naših fantov, niz se je končal 17:15 in zmaga z 2:1 je odšla v roke Mariboru. Kljub razočaranju so fantje ohladili glave in v odličnem vzdušju premagali domači Triglav z 2:0 (15,16) in si priigrali vstopnico za finalni turnir. Za kadete so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Libnika nastopili: Drevenšek 35 točk, Ručigaj 32, Slatinšek 17, Zmagaj J. 9, Skudnik 7, Zmagaj N. 7, Maček 5, Vučetić 1, Abraham, Jošt, Jamnik in Hribernik (L). V finalu kadetskega prvenstva pa bomo spremljali Brezovico, SIP Šempeter, Maribor in Fužinar. Čestitke!

Obema ekipama želimo dobro igro in veliko sreče v finalu!

OKF

Read 581 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si