Tekmovanja

ponedeljek, 19. december 2022, 08.09

Mladi odbojkarji Fužinarja do novih zmag

Mlajše kategorije OK Fužinar so v pravkar končanem vikendu odigrale zadnje ligaške kroge v koledarskem letu. Zmag v prvi ligi so se veselili tako starejši dečki kakor tudi mladinci.

Ekipa starejših dečkov nadaljuje z nizom neporaženosti, ki traja od junija 2021, ko so fantje na domačem finalu izpred dveh sezon izgubili tekmo za 3. mesto! Ekipa pod vodstvom trenerja Ježa je do sedaj zmagala kar 29 tekem zapored! Impresiven niz dokazuje, da se v klubu kalijo nadarjeni posamezniki, ki jih bomo kmalu lahko spremljali tudi v članski ekipi. Ekipa starejših dečkov je v soboto odigrala 2. krog 1. lige v Mislinji. V prvi tekmi so z 2:0 (12,23) premagali Korvolley Mislinjo, v drugi tekmi pa še ŠD Braslovče, prav tako z 2:0 (14,8). Kljub oslabljeni postavi so fantje dokazali svojo kakovost in obe tekmi zanesljivo dobili, priložnost za igro pa so dobili vsi igralci. Za dečke Fužinarja so nastopili: Slatinšek T. 26 točk, Ručigaj 21, Skudnik 15, Zmagaj 5, Jošt 4, Slatinšek O. 1, Merkač in libero Abraham. Zaradi bolezni je manjkal standardni igralec prve postave Maček. Ekipa Fužinarja zaseda prvo mesto na lestvici 1. lige starejših dečkov, prvenstvo pa se nadaljuje 28. januarja, ko bo na Ravnah odigran 3. krog.

V nedeljo so v 4. krogu 1. mladinske lige nastopili mladinci, ki so odigrali turnir v Črnučah. Ekipa je skozi teden imela nemalo težav zaradi poškodb in bolezni, a so fantje stisnili zobe in je ekipa nastopila v standardni postavi. V prvi tekmi, ki je bila za naše fante zelo pomembna pri lovu na odlično 4. mesto, je bila tekma proti MOK Krki. Naši fantje so jo slabše začeli, a že proti koncu prvega niza nekako ujeli ritem tekme. Zaradi slabšega začetka je prvi niz pripradel Krki. A po uvodnem nizu so igralci Fužinarja stopili skupaj in dvignili nivo igre, ki mu odbojkarji Krke niso mogli slediti. Zanesljivo dobljena niza sta ekipo pripeljala do zmage z 2:1 (-18,12,8). V drugi tekmi je ekipa odigrala še tekmo proti vodilnim Črnučam I, kljub borbi pa so domačini tekmo dobili z 2:0 (19,18). Za mladince Fužinarja so nastopili: Ranc 21 točk, Drevenšek 12, Navodnik 11, Križanič 9, Mesner 3, Dobrodel 1, Hribernik (L) 1, Jamnik in Zmagaj. Na turnirju sta manjkala Kokol in Vučetić. Ekipa trenutno zaseda 4. mesto na lestvici 1. mladinske lige, prvenstvo pa se nadaljuje 22. januarja s turnirjem v Brezovici.

Čestitke ekipam za nove zmage!

OKF

 

Read 319 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si