Tekmovanja

nedelja, 19. december 2021, 18.14

Fužinar jesenski prvak!

Naše ekipe so tudi tokrat bile zelo aktivne, saj so bili v soboto na parketu starejši dečki in člani, v nedeljo  še kadeti. Dečki so nastopili na domačem turnirju, kjer so v 2. krogu 1. lige dvakrat zmagali. Člani so odigrali zadnjo tekmo v koledarskem letu in šele drugič klonili, Šempeter je tekmo dobil s 3:2. Kadeti so prav tako na domačem parketu dvakrat zmagali, premagali so Korvolley in Braslovče z 2:0.

Soboto dopoldan so se naši starejši dečki prvič predstavili domačim gledalcem na turnirju 2. kroga 1. lige starejših dečkov. V prvi tekmi so varovanci trenerja Ježa premagali Maribor z 2:1 (14,-20,9), nato pa so se pomerili še proti vrstnikom iz Braslovč. Tudi to tekmo so dobili z 2:1 (-23,17,5). Trenutno zasedajo odlično 2. mesto na lestvici, nasledni turnir pa jih čaka 15. januarja, ko bodo ponovno nastopili na domačem turnirju. Za Fužinar so nastopili: Hribernik 26 točk, Slatinšek 25, Ručigaj 16, Skudnik 5, Zmagaj 4, Jamnik 3, Maček 1, Abraham, Pavlovič, Sekavčnik, Slatinšek O., Merkač in Jošt.

Popoldne je bilo namenjeno gostovanju k vedno neugodnemu Šempetru, kamor je tokrat potovala naša delegacija skupaj z navijači. Zahvala pri zagotovitvi sponzorskega avtobusa gre poslancu Janiju Predniku in županu Mestne občine Slovenj Gradec Tilenu Kluglerju. Po njuni zaslugi so lahko z nami odpotovali tudi navijači, ki so nam pomagali do nove prvenstvene točke, ki nam je prinesla naslov jesenskega prvaka 1.B lige. V Šempetru se nam tokrat ni izšlo po načrtnih, saj je naša ekipa zabeležila šele drugi poraz v prvenstvu. Tekma se je začela zelo izenačeno, domači pa so šele v končnici strli Fužinar in povedli z 1:0. Naslednja dva niza je Fužinar stopnjeval nivo igre in dobil dva niza zapored in povedel z 2:1. Po vodstvu so domači zopet zapretili in izenačili na 2:2. Kot se za derbi spodobi, je o zmagovalcu odločal skrajšani niz, kjer sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, prvi pa so do set žoge prišli domači pri vodstvu 14:12. Fužinar se ni predajal in dosegel tri točke zapored, a so z enakim delnim izzidom Šempetrani odgovorili in dobili niz z 17:15, kar je pomenilo končno zmago s 3:2. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: libera Golob in Knuplež, Lednik 1 točka, Fink 15, Ranc, Pušnik 6, Mori 14, Ranc V. 3, Makaš 16, Levar, Hribernik, Vučetić, Plesec 16 in Kasnik 2. Prvenstvo se nadaljuje 15. januarja, ko bo na Ravnah gostoval Žužemberk. Članska ekipa gre sedaj na zaslužen krajši počitek med prazniki, nato pa se bo pospešeno pripravljala na nadaljevanje prvenstva, kjer lovimo uvrstitev v končnico DP.

V nedeljo so na domačem parketu nastopili še kadeti, ki so kljub nepopolni postavi zabeležili dve zanesljivi zmagi. Nekaj igralcev je namreč manjalo zaradi poškodb in bolezni. Letos se bodo kadeti na zaključni turnir poskušali prebiti skozi 2. ligo, kjer morajo osvojiti prvo mesto. Začeli so jo odločno, saj so v prvi tekmi premagali Korvolley Mislinjo z 2:0 (5,16), nato pa še Braslovče, prav tako z 2:0 (16,20). Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Drevenšek 22 točk, Hribernik 18, Križanič 15, Slatinšek 5, Donik L. 5, Ručigaj 4, Zmagaj 4, Vučetić 2, Skudnik in Donik J.. Naslednji turnir ekipo čaka 23. januarja, ko bodo ponovno nastopili na domačem parketu.

OKF

Read 480 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si