Tekmovanja

nedelja, 21. november 2021, 21.44

Našim ekipam uspel vikend brez izgubljenega niza!

Za našimi ekipami je naporen vikend, ki pa je bil izjemno uspešen, saj so vse nastopajoče ekipe slavile brez izgubljenega niza! V soboto dopoldan so uvrstitev v 1. ligo potrdili starejši dečki, v 8. krogu 1.B lige so člani premagali Hoče s 3:0. Nedeljo so tekmovalni teden zaključili mladinci, ki so v 2. krogu 1. mladinske lige dvakrat zmagali.

Soboto dopoldan je ekipa starejših dečkov, ki jo vodi trener Jež nastopila v Ljubljani, kjer je bil odigran tretji krog kvalifikacij za uvrstitev v 1. ligo. Napredovanje si je naša ekipa sicer zagotovila že krog pred koncem, a fantje so tudi tokrat nastopili zelo motivirano. Kljub težavam v začetku tekme proti Šempetru, so naši fantje stopnjevali igro in mirno odigrali v končnici, ki so jo dobili s 25:23. V drugem nizu je ekipa Fužinarja zaigrala bolj sproščeno v začetku in si hitro priigrala prednost, ki jo je ekipa ohranjala do konca in s 25:16 potrdila zmago z 2:0. V drugi tekmi so dečki Fužinarja premagali še Ljubljano volley I, prav tako z 2:0. Za ekipo starejših dečkov so nastopili: Slatinšek T. 15, Hribernik 9, Jamnik 9, Skudnik 5, Abraham 3, Maček 1, Zmagaj, Slatinšek O., Sekavčnik, Merkač in novinec v ekipi Jan Ručigaj, ki je dosegel 14 točk. Nadarjeni trinajstletnik iz Braslovč je v preteklem tednu v naš klub prestopil iz OK SIP Šempeter, sezono pa bo nadaljeval v naši ekipi dečkov in tudi kadetov.

Člani Fužinarja nadaljujejo z zmagami, tokrat so za šesto zaporedno zmago premagali Hoče s 3:0. V prvem nizu so domači odbojkarji hitro povedli z 8:3, prednost pa so do konca niza le še povečevali in s 25:11 ekspresno povedli z 1:0 v nizih. Drugi niz so odlično začeli gostje iz Hoč, ki so povedli s 4:0. Začetno vodstvo ekipe Fužinarja ni zmedlo, saj so rezultat hitro spreobrnili v svojo korist in povedli s 16:10, niz pa so mirno pripeljali do konca in ga dobili na 20. točki gostov. Tudi tretji niz ni prinesel presenečenja, saj so igralci Fužinarja kljub številnim menjavam trenerja Veličkovića na igrišču dobro delovali in s 25:14 dobili še zadnji niz in s tem tudi tekmo s 3:0. Za Fužinar Sij Metal Ravne so nastopili: libera Golob in Knuplež (54% sprejem), Lednik 2 točki, Fink 5, Ranc D. 6, Pušnik 1, Mori 5, Ranc V. 6, Makaš 8, Levar 4, Hribernik, Vučetić 5, Plesec 3 in Kasnik. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko bodo v domači dvorani gostili Špan Brezovico. Slednja, je Fužinarju zadala edini poraz, zato našim fantom motivacije ne bo manjkalo. Tekma bo ob 19. uri, vabljeni.

Vrhunce tekme si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=HTYbq0cpCWc

V nedeljo so v drugem krogu 1. mladinske lige naši fantje nastopili v Mariboru. Pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića so v prvi tekmi premagali Panvito Pomgrad, oba niza so odločili šele v končnici s 25:23 in 26:24. V drugi tekmi so premagali Špan Brezovico z 2:0 (22,19). Po slabše odigranem domačem turnirju sta ti dve zmagi zelo pomembni za nadaljevanje sezone. Za mladince Fužinarja so nastopili: Ranc 32 točk, Fink 11, Navodnik 11, Hribernik 6, Hovnik Rožen 6, Mesner 5, Krajnc, Drevenšek, Kokol, Robnik in Beondič. Slednjemu je danes nastope preprečila poškodba na ogrevanju prve tekme. Ekipo naslednji turnir čaka 5. decembra, ko bodo gostovali v Stranjah pri Calcit Volleyu.

OKF 

Read 271 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si