Tekmovanja

ponedeljek, 29. marec 2021, 13.35

Mladinci do pomembnih prvoligaških zmag!

Po dveh tesnih porazih v 1.krogu 1. Mladinske lige Slovenije, so tokrat igralci Fužinarja dobro izkoristili domači parket, saj so dvakrat slavili z 2:1. V prvi tekmi so premagali Vet4Pet Triglav, v zadnji tekmi turnirja pa še Salonit Anhovo.

 Naši fantje so pred sezoni bili zaradi uspehov te generacije celo 1. nosilci, zato so se v 1. ligo uvrstili direktno. Po naslovu mladinskega prvaka v sezoni 19/20 je nekaj pomembnih igralcev ekipo zapustilo, za nameček pa je letos ekipa brez Finka, ki okreva po operaciji meniskusa. Kljub temu pa je tudi letošnja ekipa močna in premore veliko talenta. Čeprav so fantje v prvem krogu izgubili dvakrat z 2:1 proti Calcitu in Brezovici, so bili v drugem krogu na Ravnah odločeni in pripravljeni na borbo za vsako točko.To se jim je tudi obrestovalo, saj sta bili obe tekmi izjemno izenačeni in kvalitetni. Uvodno tekmo so naši fantje odigrali proti Vet4Pet Triglavu. V uvodnem nizu so bili naši fantje boljši, a nato so popustili v drugem. O zmagovalcu je zato odločal tretji niz, ki so ga po preobratu v končnici dobili naši fantje z 18:16. Zadnjo, 4. tekmo turnirja na Ravnah, so naši fantje odigrali proti ekipi Salonit Anhovo iz Kanala ob Soči. Kot da že v prvi tekmi ni bilo dovolj drame in napetih točk, je tekma proti Salonitu postregla z odlično odbojko. Uvodni niz je pripadel Fužinarju s 25:23, v drugem so vse do končnice bili boljši igralci Salonita. V sami končnici pa je Fužinarj zaigral bolje in se približal, a preobrata tokrat domači fantje niso uspeli zrežirati. Niz je z 28:26 pripadel Salonitu. O zmagovalcu je tudi tokrat odločal skrajšani niz, ki je bil izenačen vse do konca, saj ga je Fužinar uspel zmagati šele z 18:16.

Za Fužinar so na turnirju nastopili: Podričnik 29 točk, Ranc 23, Hribernik, Beondič 9, Navodnik 8, Verhnjak 1, Verdnik 1, Mesner, Hovnik Rožen, Kokol, Vertačnik, Haber, Krajnc (L), Robnik (L), trener ekipe Mitja Jež, pomočnik trenerja Bogdan Veličković.

Usoda mladinske lige, kjer Fužinar trenutno zaseda 5. mesto, je še v zraku zaradi ukrepov v zvezi s koronavirusom, zato vas bomo o točnem nadaljevanju še obveščali. Po koledarju bi turnir moral biti odigran v nedeljo 11.4.2021 v Murski Soboti.

OKF

Read 635 times Last modified on ponedeljek, 29. marec 2021, 14.05

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si