Tekmovanja

nedelja, 27. september 2020, 19.45

Odbojkarji Fužinarja s težavami ob uvodu v 1. ligo

Članska ekipa Fužinarja je v petek otvorila prvenstvo. Če smo v zadnjem članku omenjali, da gredo priprave po načrtih, se je v zadnjem tednu priprav vse postavilo na glavo. Posledica je izgubljena uvodna tekma 1.B lige, PRO Volley je doma premagal naše fante s 3:1.

Zadnji teden pred prvenstvom je ekipo Fužinarja dodobra zdesetkal. Zaradi operacije slepiča bo do sredine oktobra dni odsoten Vasja Plesec, ki je na pripravljalnih tekmah dokazal, da bo eden izmed nosilcev igre, s tem namenom je bil tudi pripeljan v klub. Zahtevno poškodbo ramena je nesrečno staknil eden izmed najboljših mladih igralcev v Sloveniji Miha Fink. Zaradi poškodbe hrbta do nadaljnega v ekipi ne bo niti drugega korektorja Dejana Tominca. Da pa to še ni bilo dovolj, je moral zaradi stika z okuženo osebo v karanteno še Luka Vučetić, ki bo moral zaradi spleta okoliščin prestati skoraj 20 dni karantene. 

V uvodni tekmi je imel trener Veliković močno spremenjeno postavo, slednja pa ni bila kos razigrani ekipi PRO Volleya. Prvi niz je bil zelo izenačen, šele v končnici so domači po neuspešnih napadih Fužinarja uspeli in povedli z 1:0. V drugem so naši fantje zaigrali podjetneje in vodili skozi celoten niz, ki so ga na koncu zaključili s 25:19 in izenačili na 1:1. Po dobri igri v drugem nizu je igra Fužinarja močno padla in domači so gladko osvojili tretji set in povedli z 2:1. Četrti niz je ponovno prinesel izenačeno tekmo, ki se je odločala v končnici, kjer pa so ponovno po nekaj napakah igralci Fužinarja pomagali domačim do zmage s 3:1. Za Fužinar so pod vodtsvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: libera Golob in Knuplež, Lednik, Mandl 6, Ranc 13, Pušnik 7, Mori 16, Levar, Hribernik, Hovnik Rožen, Podričnik 13 in Kasnik 3 točke.

Naslednja tekma Fužinarja bi morala biti odigrana v soboto, a bo zagotovo prestavljena zaradi deset dnevne karantene odbojkarjev Šoštanja Topolšice. Tako bo naslednja tekma za ekipo v 3. krogu, ko potujejo v Radence. Začenjajo se tudi tekmovanja v mlajših kategorijah. Mladinci so že uvrsščeni v 1. ligo, kvalifikacije pa bodo v nedeljo pričeli tudi starejši dečki s turnirjem v Žužemberku.

OKF

Read 535 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si