Tekmovanja

ponedeljek, 09. marec 2020, 08.10

Odličen vikend naših odbojkarjev!

Ekipe OK Fužinar so bile ponovno zelo aktivne, saj je sezona v polnem teku. Tokrat so tekmovalni vikend otvorili člani, ki so v petek dobili tekmo z Žirovnico s 3:0. V soboto dopoldan so tudi odbojkarji male odbojke svoje delo opravili z odliko, saj so premagali tako Šempeter kot tudi Braslovče z 2:1. Edini neuspeh vikenda so v tretji ligi zabeležili odbojkarji druge ekipe, ki so doma izgubili z lanskim drugoligašem Slovensko Bistrico s 3:0. Zato pa so v nedeljo razpoloženje popravili kadeti, ki so dobili obe tekmi. 

Člani so tekmo odigrali dan prej zaradi maturantskega plesa nekaterih naših fantov. Tekma z Žirovnico je bila izenačena, vse nize pa so naši fantje v končnici prikazali bolj zbrano igro, zato so si zmago s 3:0 tudi zaslužili. Čestitke pa tudi gostom, ki so prikazali zelo borbeno igro. Pod vodstvom trenerja Veličkovića so za Fužinar nastopili: Jež, Ramšak, Lednik, Mori, Tominc, Vučetić, Fink, Levar, Križman, Primik, Golob, Ranc, Podričnik in Šavc. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko potujejo na težko gostovanje v Žužemberk.

Soboto so tekmovanja odprli igralci male odbojke, ki so nastopili v A ligi vzhod v Šempetru. V uvodni tekmi so premagali domačine z 2:1, drugo tekmo so igrali še proti Braslovčam. Tudi ta se je odvila po željah Fužinarja, saj so jo naši fantje dobili z 2:1. Trener Zmagaj je bil z igro zadovoljen, ekipa trenutno zaseda visoko 2. mesto na lestvici vzhodnega dela in odločno koraka proti nastopom v polfinalu.

Sobotno popoldne je v domači dvorani nastopila naša druga ekipa. V sicer okrnjeni zasedbi niso bili kos gostom iz Slovenske Bistrice, ki so tekmo dobili s 3:0. Naši fantje so se sicer borili, a izkušnje gostov so prevladale. Za Fužinar II so nastopili: Hribernik 8, Ranc 8, Verdnik 5, Ramšak 4, Beondič 2, Navodnik 2, Felkner, Krajnc, Mesner in Kokol. Naslednja tekma ekipo čaka v petek, ko gostujejo v Mislinji.

Nedeljo so v 4. krogu 1. kadetske lige nastopili še naši kadeti, turnir je bil odigran v eni najlepših dvoran v Sloveniji, dvorani Maksa Pečarja v Črnučah. Objekt bi si morali ogledati tudi ravenski občinski veljaki, da bi videli kako mora športna dvorana izgledati. A dvorana na srečo ne zagotavlja dobre odbojke, saj so tu prevladovali naši fantje. V uvodni tekmi proti Žužemberku sicer niso začeli najbolje, a nepopustljivost jih je pripeljala do končnice, kjer pa niso odigrali najbolje in se znašli v zaostanku. Nato pa so dvignili ritem igre in dobili naslednja dva niza in tekmo z 2:1. V drugi tekmi so nastopili še proti izjemno samozavestnim domačinom. Uvodni niz je bil zelo izenačen, a v končnici so z odličnim servisom niz dobili naši fantje. V drugem so zaigrali še bolje in tekmo zanesljivo dobili in vknjižili nove 4 točke. Pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića so nastopili: Hribernik 19 točk, Fink 17, Hovnik Rožen 15, Verdnik 12, Ranc 7, Beondič 3, Krajnc, Navodnik in Mesner. Ekipa trenutno zaseda odlično 3. mesto na lestvici, naslednji turnir pa jih čaka že naslednjo nedeljo v Kranju.

OKF

Read 752 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si