Tekmovanja

nedelja, 17. december 2017, 20.12

Teden zmag za mlade odbojkarje Fužinarja!

Ekipe Fužinarja so v tem tednu zabeležile zmage. Že v sredo je druga ekipa Fužinarja na derbiju 3.DOL slavila s 3:2 v Mežici. V soboto so se odlično odrezali igralci male odbojke, ki so dvakrat zmagali in osvojili prvo mesto na domačem turnirju. Teden pa so v stilu zaključili še kadeti, ki so z 2:0 premagali Mežico in tudi Panvito Pomgrad.

V prestavljeni tekmi med TAB Mežico in Fužinar Sij Metalom II, ki je bila odigrana v sredo, so gledalci lahko spremljali izenačeno tekmo. V uvodu je sicer bolje začel Fužinar, a so domači v končnici preobrnili izid, dobili uvodni set s 25:22 in povedli z 1:0. V drugem nizu so se mladi igralci Fužinarja pobrali in prikazali boljšo predstavo, predvsem pa so za razliko od prvega niza bili v končnici bolj zbrani. Z zmago s 25:16 so rezultat v nizih poravnali. Tretji niz je bil najbolj izenačen na tekmi, saj sta obe ekipi prikazali veliko borbenosti in dobrih akcij. Izenačeno končnico so na veselje domačih gledalcev s 25:23 dobili domačini. A ponovno so se mladi igralci Fužinarja pobrali, z dobro igro ponovno prevzeli pobudo in dobili niz na 21. točki, kar je pomenilo, da bo o zmagovalcu koroškega derbija odločal skrajšani niz. Tega so bolje začeli Fužinarjevi igralci, ki so vodili skozi celoten niz. V samo končnici so se Mežičani sicer nevarno približali, a igralci Fužinarja so ostali mirni in dvoboj zaključili s 15:11. Druga ekipa na premor odhaja z razmerjem zmag in porazov 4:4, za kar jim čestitamo. Pod vodstvom trenerja Ježa so v Mežici nastopili: Glinšek 20 točk, Adam 16, Podričnik 11, Maklin 10, Slemenik 8, Ramšak 3, Hovnik Rožen 1, Primik, Belaj, Hribernik, Vučetić in Tominc. Prvenstvo se nadaljuje 20. januarja, ko bo druga ekipa nastopila v Slovenski Bistrici.

V soboto se je pričelo Državno prvenstvo v kategoriji male odbojke. Ekipa Fužinar Sij Metala je pod vodstvom trenerja Zmagaja, ki je tudi v letošnji sezoni glavni trener v kategorijah mini in male odbojke, nastopila v domači dvorani. Gostovali sta še ekipi iz Mežice in Hoč. V prvi tekmi so domači brez težav premagali Mežico z 2:0, z enakim rezultatom se je končala tudi tekma med Mežico in Hočami. Tako da sta se v zadnji tekmi med seboj za prvo mesto pomerili ekipi Hoč in domačega Fužinarja. Gledalci so spremljali tekmo vredno finala male odbojke, saj sta se obe ekipi srčno borili do zadnje točke. V prvem nizu so domači slavili šele pozno v končnici, saj so si dve točki prednosti priigrali šele pri rezultatu 30:28! Drugi niz s spremenjenimi postavami je s 25:17 pripadel Hočam. Kot se za izenačeno tekmo spodobi, pa se je borba nadaljevala tudi v odločilnem nizu. Tudi tokrat pa je končnica pripadla domačim, ki so se veselili zmage s 25:23, s tem pa so osvojili prvo mesto in se skupaj s Hočami veselili uvrstitve v 2. krog Državnega prvenstva.

V nedeljo so v domači dvorani nastopili še kadeti. Skupaj z ekipami Mežice in Panvite Pomgrad so odigrali zadnji kvalifikacijski turnir za uvrstitev v A ligo. V prvi tekmi je Fužinar z 2:0 (11,6) premagal Mežico. Slednja je izgubila tudi tekmo s Pomgradom z enakim rezultatom. Zadnja tekma dneva pa je postregla z dvema izenačenima nizoma, ki jih je v končnicah dobila domača ekipa Fužinarja. Niza sta se končala s 26:24 in 25:23. A po zmagi na Pomgradom je bilo več veselja v poraženi ekipi, saj so v skupnem seštevku le za en dobljen niz več od Fužinarja končali na 2. mestu v skupini, ki še vodi v A ligo. Za kadete so pod vodstvom trenerja Jež in pomočnika Veličkovića nastopili: Glinšek 24 točk, Hovnik Rožen 15, Tominc 11, Podričnik 7, Vertačnik 4, Primik 4,  Ramšak 4, Ranc 3, Belaj, Hribernik, Vučetić, Ramšak 02.

Članska ekipa bo tekmo 9. kroga 2.DOL odigrala v sredo, ko potujejo v Ljubljano, kjer bodo nastopili proti Črnučam II.

OKF

Read 1116 times Last modified on torek, 16. oktober 2018, 20.30

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si