nedelja, 14. januar 2018, 16.55

Začenja se drugi del prvenstev

Ekipe Fužinarja so po novoletnem premoru ponovno začele s tekmami in turnirju. Po reprezentančni pavzi, kjer so bili aktivni kar štirje naši igralci, so se v tekmovalne tirnice vrnile tudi mlajše ekipe Fužinarja.

Že v soboto je članska ekipa odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred drugim delom. V dvorani OŠ Koroški Jeklarji so odigrali tekmo s Hočami, ki so jo dobili gostje s 4:1. Priložnost za igro so dobili vsi igralci, tudi mlada Primik in Glinšek, ki bosta do konca sezone nastopala pod dvojno licenco. Zaradi odhoda Morija, ki ni pokazal dovolj vztrajnosti in je zaradi večje minutaže priložnost poiskal v Korvolleyu (kamor sicer odhaja na posojo), pa bo v člansko ekipo priključen tudi Adam. Vsi trije omenjeni (Glinšek, Adam in Primik) so dosedaj nastopali v drugi ekipi in pokazali kvaliteto, zato si nedvomno zaslužijo priložnost tudi v prvi ekipi Fužinarja. Želimo jim dobre nastope v dresu prve ekipe.

Danes pa je bilo v Šempetru odigrano malo finale, to je turnir za razvrstitve od 5. do 8. mesta. Slednje se ni končalo po željah Fužinarja, saj je ekipa izgubila obe tekmi. Prvo proti razigranemu GO Volleyu, nato pa še proti Šempetru z 2:1. Tako sezono zaključujejo na 8. mestu v Državnem prvenstvu, kar navsezadnje v močni konkurenci mladinskih ekip tudi ni slabo. Za uspešen preboj med najboljših osem čestitamo ekipi in trenerjema.

V domači dvorani pa so danes nastopili dečki, ki so začeli z nastopi v A ligi. Danes ekipa sicer še ni bila popolna, saj sta manjkala oba novinca iz Vuzenice, a to ni razlog za dva poraza. V prvi tekmi je Fužinar izgubil z Mariborom z 2:0, na servisu in sprejemu jim ni šlo namreč prav nič od rok, zato več kot borbe do končnice v drugem nizu domači fantje niso zmogli. V drugi tekmi je Pomgrad premagal Maribor z 2:0. V zadnji tekmi dneva sta se pomerila še Fužinar in Pomgrad. Domači so v prvem nizu igrali zelo dobro in celo prišli do dveh zaključnih žog v prvem nizu. Pri rezultatu 24:22 pa so se preveč ustrašili zmage in odigrali zelo plašno, kar jih je na koncu stalo zmage v prvem nizu. Zapravljen prvi niz je pustil posledice in ekipa se ni znala pobrati, kar je pomenilo poraz z 2:0 tudi proti Pomgradu. A priložnosti za zmage bo še veliko, saj je na sporedu še 5 turnirjev. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Hovnik Rožen 19 točk, Hribernik 17, Vertačnik 12, Beondič 6, Fink 4, Robnik 2, Ranc, Krajnc K., Navodnik, Pavše, Špenger, Pakar in Dobrodel. Kot že rečeno sta na turnirju manjkali še zadnji okrepitvi, to sta Verdnik in Krajnc, ki sta v Fužinar prestopila iz matične Vuzenice. Obema želimo veliko dobrih predstav v dresu Fužinarja!

Fotografije iz turnirja dečkov so dostopne na povezavi: https://www.facebook.com/pg/okfuzinar/photos/?tab=album&album_id=410842966017811

OKF

Prebrano 676 krat Zadnje urejanje: torek, 16. oktober 2018, 20.30