nedelja, 28. januar 2018, 20.37

Odbojkarji Fužinarja zmagovali na vseh frontah

Odbojkarji Fužinarja so v tem tednu bili zelo uspešni. Že v četrtek so na domačem parketu slavili odbojkarji druge ekipe, v soboto dopoldan so si igralci male odbojke priigrali napredovanje v 3. krog Državnega prvenstva, članska ekipa je odpotovala na gostovanje v Braslovče, kjer so prišli do novih treh točk. Zmagovalni teden so z dvema zmagama zaključili še kadeti.

Druga ekipa Fužinarja je že v četrtek odigrala tekmo proti Mariboru II. Na domačem parketu so zaigrali prvič v koledarskem letu, prikazali pa so zelo dobro predstavo, polno borbenosti in atraktivnih točk. V prvem nizu so domači imeli pobudo od začetka niza, a Mariborčani se niso dali in do končnice ujeli Fužinar. Po razburljivi končnici so slavili domači z 28:26. V drugem nizu si igralci Fužinarja ponovno krenili odločno, tokrat je šlo brez prevelikih nihanj v igri in niz je pripadel Fužinarju s 25:17. Tretjega so bolje začeli gostje, ki so prikazali dobro odbojko, borili so se za vsako žogo in rezultat znižali na 2:1. Toda v četrtem so zopet bolje zaigrali domači, ki jih je krasila ekipna igra, saj nobeden od posameznikov na igrišču ni izstopal. Priigrali so si še četrti niz s 25:20, kar je pomenilo slavje domačih s 3:1. Z zmago so se povzpeli na peto mesto na lestvici 3.DOL vzhod, naslednja tekma pa jih čaka v soboto proti Framu II v gosteh. Za Fužinar II so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Podričnik 14 točk, Adam 12, Tominc 11, Glinšek 10, Ramšak 6, Maklin 5, Primik 1, Hriberkik 1, Merkač, Ranc. 

Sobotni tekmovalni dan so otvorili igralci male odbojke, ki so nastopili v Mariboru. V družbi ekip Maribora, Maribora II in Hoč so se naši odbojkarji odlično odrezali. V prvi tekmi so z 2:0 premagali Maribor II, nato pa so se za prvo mesto na turnirju pomerili s prvo mariborsko ekipo. Slednja je bila boljša z 2:0, zato je odbojkarje Fužinarja čakala tekma za drugo mesto. Proti Hočam so začeli odlično in dobro igro držali skozi celotno tekmo. Z zmago z 2:0 so se veselili napredovanja v 3. krog Državnega prvensta v mali odbojki, do polfinala DP pa jih loči le še en uspešno odigran turnir. Čestitamo ekipi in trenerju Zmagaju ter jim želimo uspeha tudi na prihodnjih turnirjih.

V soboto se je članska ekipa podala na neugodno gostovanje k Braslovčam. Ravenčani tekme niso vzeli z levo roko, a kljub temu so Braslovče povedle z 1:0. Toda k sreči je bil to edini dobljeni niz, saj so v drugem igralci Fužinarja pričeli igrati bolje in hitro izenačili na 1:1. Toda v tretjem nizu so Braslovče vodile že s 16:11, a trener Veličković je imel srečno roko pri menjavah in nadaljevanje tekme je bilo v znamenju Fužinarja. Rezultat v četrtem nizu sicer tega ne kaže, saj je Fužinar niz dobil s tesnih 25:23, a priložnost za igro so dobili vsi igralci, ki so upravičili zaupanje trenerja in zmagali tekmo s 3:1. Za Fužinar so nastopili: Jež, Lednik, Valentan, Glinšek, Dojčilović, Ranc, Šavc, Libnik, Rakić, Tisovnik Enci, Primik, Golob, Levar. Naslednja tekma jih čaka v soboto ob 20. uri, ko bo na Ravnah derbi kroga proti Šempetru. Vabljeni.

V nedeljo dopoldan pa so v Mežici nastopili še kadeti. Na turnirju B lige so nastopili proti Korvolleyu in Mežici, obe tekmi pa so dobili z 2:0. Pod vodstvom trenejev Ježa in Veličkovića so nastopili: Podričnik 21 točk. Tominc 21, Glinšek 11, Vučetić 8, Primik 6, Merkač 3, Ramšak mlajši 2, Ramšak 1, Belaj - libero. Naslednji turnir ekipo čaka na Ravnah, ko bosta nastopili obe naši ekipi in Korvolley Mislinja. Turnir je na sporedu v nedeljo 11. februarja ob 10.00.

Vsem ekipam čestitamo za zmage v preteklem tednu.

OKF

Prebrano 592 krat Zadnje urejanje: torek, 16. oktober 2018, 20.30