Odbojkarski vikend je bil ligaško obarvan, ekipe v mlajših kategorijah so bile proste. Zato sta nastopili le obe ekipi v članskih ligah, ki sta odigrali domače tekme. Prva je nastopila druga ekipa proti prvouvrščeni ekipi 3.DOL vzhod Radencem, tekma se je končala z 0:3 za izkušene goste. Tekma dneva pa je bil derbi med Fužinar Sij Metalom in Korvolleyem, slednjega pa so nekoliko presenetljivo, a zasluženo z 0:3 dobili gostje.

 

Sobotni dan na Ravnah ekipam Fužinarja ni prinesel uspeha. Druga ekipa Fužinarja je nastopila ob 16. uri, gostila je neporažene Radence, ki si želijo napredovanja v 2.DOL. Tekma je v uvodu postrgla z izenačeno igro, a so Radenci hitro prevzeli pobudo. Z dobrimi servisi so povzročali težave mladim igralcem Fužinarja, ki niso našli odgovora. Razplet je bil popolnoma enak v prvih dveh nizih, ki sta pripradla gostom (14:25, 15:25). Domači so v tretjem nizu zaigrali bolje, popravili sprejem, predvsem pa so bili učinkovitejši v napadu. A spet so v kočnici pobudo prevzeli Radenci in z 20:25 osvojili še tretji niz. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Hribernik 11 točk, Merkač 3, Hovnik Rožen 3, Fink 2, Beondič 1, Navodnik 1, Krajnc A., Verdnik, Vučetić, Ranc in Ramšak. Naslednja tekma drugo ekipo čaka v petek, ko bodo nastopili v Mislinji.

Ob 20. uri je prvo ekipo Fužinarja čakal koroški derbi s Korvolleyem, ki je na Ravne prišel izjemno motiviran. A v prvem nizu so bolje začeli domači in si hitro priigrali dve do tri točke prednosti, ki so jo ohranjali do končnice. A v napetih zaključkih tekme so bili igralci Fužinarja preveč nezbrani in nervozni, s čimer so tudi z napakami pripomogli k preobratu in dobljeni končnici gostov (28:30). Enak razplet je bil tudi v preostalih dveh nizih, po vodstvu skozi celoten niz, so igralci Fužinarja v končnici popustili in prepustili zmago gostom, ki so se borili do zadnjih točk in niso popuščali. S tremi točkami pa je sledilo izjemno veselje gostov, ki so prvič v zgodovini obeh klubov slavili zmago proti Fužinarju. Za slednjo jim moramo športno čestitati, Fužinar pa bo priložnost za svojo četrto zmago imel v soboto, ko gostuje na Brezovici. Pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa so nastopili: Ranc 17 točk, Mandl 8, Levar 7, Adam 5, Šavc 3, Lednik 3, Tominc 3, Podričnik 1, Primik, Golob, Ramšak in Tisovnik Enci.

OKF

Termini vadb in treningov

OŠ Koroški jeklarji

Vadba: pet. 15.30-16.00

OŠ Prežihovega Voranca

Vadba: pon. 14.30-15.30

Treningi za člane OK Fužinar

Mlajši dečki: tor., čet in pet. 16.00-17.30

Starejši dečki: tor., sre in pet. 16.00-17.30

Kadeti in mladinci: pon 17.30-20.00, tor., sre., čet in pet. 17.30-19.30

Gimnazija

Tor. in čet. 7.00-9.00

 

Poglej podrobnosti