Ekipe Odbojkarskega kluba Fužinarja so v preteklem vikendu začele z ligaškimi tekmovanji. Obe ekipi sta ga otvorile pri, vsaj na papirju najboljših moštvih lige. Druga ekipa je gostovala pri Radencih, prva v Novi Gorici pri GEN-I Volleyu, še lansko leto prvoligašu. V nedeljo so se na pot v Mursko Soboto odpravili še kadeti, ki so začeli s kvalifikacijami za A ligo. Uspešno so nalogo opravili le kadeti, ki so dvakrat zmagali.

V soboto so prvi na parket dvorane v Radencih stopili igralci druge ekipe Fužinar Sij Metala Ravne. Ekipa Radencev letos odkrito cilja na 2. ligo, saj so se okrepili z odličnim korektorjem, ki je dolga leta nastopal v 1. ligi in odigral tudi tekme za reprezentanco Slovenije Tomažem Horvatom. Kljub močnemu nasprotniku so mladi igralci druge ekipe prikazali borbo za vsako točko in kljub porazu s 3:0 odšli iz dvorane dvignjenih glav. Pod vodstvom trenerja Ježa so za drugo ekipo nastopili: Hovnik Rožen 8 točk, Merkač 5, Tominc 3, Verdnik 3, Ramšak 1, Krajnc A. 1, Fink 1, Beondič 1, Hribernik, Ranc, Krajnc A. in Navodnik. Fotogalerija s tekme je dostopna na povezavi: https://www.facebook.com/pg/okfuzinar/photos/?tab=album&album_id=568559686912804

Prva ekipa Fužinarja je gostovala v Novi Gorici pri Gen-i Volleyu, ki se je okrepil s starim znancem Fužinarja iz preteklih prvoligaških sezon Plesec Vasjo. Kljub močnemu moštvu nasproti mreže je Fužinar tekmo odprl odločno in pokazal, da ni prišel samo na izlet. Skozi celoten nis so vodili, a v sami končnici so gostje vnovčili izkušnje in predvsem neodločnost Fužinarja, slednji so namreč prvi prišli so zaključne žoge. Tudi z nekaj sreče so domači z 28:26 dobili prvi niz. Sledil je padec v igri in priložnost za igro so lahko dobili tudi igralci s klopi, preobrat jim ni uspel domačini pa so povedli z 2:0. Tretji niz je Fužinar odigral zelo dobro in zmanjšal izid 2:1. Gledalci so lahko v četrtem nizu spremljali pravo borbo na parketu, saj sta bili ekipi vseskozi izenačeni do končnice, kjer pa so tudi slabe sodniške odločitve pomagale domačim, da so z 29:27 dobili še zadnji niz in s tem tekmo 3:1. Trener Veličković je bil zadovoljen s predstavo igralcev Fužinarja, a žal več kot dobre igre jim iz Gorice ni uspelo priigrati. Za Fužinar so nastopili: Lednik, Ramšak, Levar, Šavc, Primik, Glinšek, Tisovnik Enci, Ranc, Golob, Adam, Vučetič in Podričnik. Obe ekipi Fužinarja bosta prvo domačo tekmo odigrali v soboto, ob 15.30 bo prva ekipa igrala proti Calcit Volleyu II, ob 18.30 pa druga ekipa proti Korvolley Mislinji. Vabljeni!

Za zmage so tokrat poskrbeli kadeti, ki so v nedeljo nastopili v Murski Soboti. Kljub poznim večernim povratkom iz ligaških tekem, so fantje odlično opravili delo. V prvi tekmi so z 2:0 premagali Šempeter, nato še z 2:1 Panvito Pomgrad. Slednja tekma je bila izjemno razburljiva v prvem nizu. Fužinar je vsekozi vodil, a v končnici so domači izenačili izzid in na koncu slavili z 32:30. Izpuščeno vodstvo pa ni zmedlo kadetov Fužinarja, ki so v naslednjih dveh nizih ostali zbrani do zadnjih točk, s 25:22 in 15:10 so dobili odločilna niza na tekmi in vknjižili še drugo zmago. Za kadete so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića nastopili: Glinšek 29 točk, Hovnik Rožen 16, Podričnik 14, Tominc 11, Hribernik 10, Fink 4, Beondič 2, Merkač, Verdnik, Ramšak, Krajnc K. in Ranc.

OKF

Termini vadb in treningov

OŠ Koroški jeklarji

Vadba: pet. 15.30-16.00

OŠ Prežihovega Voranca

Vadba: pon. 14.30-15.30

Treningi za člane OK Fužinar

Mlajši dečki: tor., čet in pet. 16.00-17.30

Starejši dečki: tor., sre in pet. 16.00-17.30

Kadeti in mladinci: pon 17.30-20.00, tor., sre., čet in pet. 17.30-19.30

Gimnazija

Tor. in čet. 7.00-9.00

 

Poglej podrobnosti