V soboto je na Ravnah na Koroškem potekal Dan odbojke. Vse aktivnosti kluba so se skozi celoten dan odvijale v dvorani OŠ Prežihovega Voranca, skupno pa se je dogodka udeležilo skoraj 100 igralcev! Tudi vse tekme so bile lepo obiskane, zato pohvale tudi navijačem, ki so nam s tem izkazali podporo. V glavni tekmi dneva so člani v drugi tekmi kvalifikacij za 1. DOL ugnali Krko s 3:2, a zaradi izgubljene prve tekme s 3:0 prvoligaši ostajajo odbojkarji Krke. Kljub temu gredo članski ekipi za letošnjo sezono le čestitke, saj se je pomlajena ekipa v letošnji sezoni zelo izkazala in vsekakor bodo v naslednji sezoni ponovno napadali prvo mesto in uvrstitev v 1. ligo.

Dan odbojke so otvorili igralci male odbojke, ki so nastopili na zaključnem turnirju 3. kroga. Poleg Fužinar Sij Metala so nastopile še ekipe Krke I, Žužemberka in Kočevja. V prvih tekmah so odbojkarji Krke premagali Fužinar, Žužemberk pa je premagal Kočevje. Zato sta se za prvo mesto na turnirju pomerili Krka in Žužemberk, slavili pa so igralci Krke. Tekmo proti Kočevju so dobili igralci Fužinarja, ki so si s tem priigrali še dvoboj za drugo mesto proti Žužemberku. Tekma je bila zelo izenačena, a na koncu so jo dobili gostje, zato bo Fužinar nastopil na turnirju za 13. mesto v Državnem prvenstvu male odbojke. Čestitamo ekipi in trenerju Zmagaju za borbene predstave skozi celotno sezono.

Po končanem turnirju male odbojke so na parketu dvorane trenirali igralci, ki bodo naslednje leto nastopali v drugi ekipi Fužinarja. Večinoma so to igralci kadetske ekipe, ki je dopolnjena z nekaj mladinci in tudi starejšimi dečki. Pod vodstvom trenerja Ježa so z mislimi že usmerjeni v naslednjo sezono, zato igralcem motivacije za delo ne manjka. Treninga se je udeležilo 16 igralcev, ki so po krajši vadbi osnovne tehnike, delali 6:6 in utrjevali osnovne sisteme odbojkarske igre. Po končanem terningu se je ekipa podružila ob pici in ogledu članske tekme kvalifikacij za 1. Državno odbojkarsko ligo.

Glavni dogodek dneva je predstavljala druga tekma kvalifikacij za 1.DOL. Po prvem polčasu je Krka vodila s 3:0, a upanje v vrstah mlade ekipe Fužinarja ni zamrlo. V prvem nizu sta se ekipi dobro borili, a Krka je do končnice uspela zadržati manjšo prednost in se veselila vodstva z 1:0 po zmagi v prvem nizi s 25:21. To je že pomenilo obstanek Krke med prvoligaši, zato je gostujoči trener opravil tudi nekaj menjav. Zato so v drugem nizu odbojkarji Fužinarja ekspresno izenačili s 25:10. Tretji in čestrti niz sta bila zelo izenačena, gledalci pa so lahko spremljali zanimiv obračun. Tretji set je pripadel Fužinarju s 25:23, četrti pa Krki s 25:27. Zmagovalca tekme je odločal skrajšani niz, ki so ga bolje začeli domači. Po nekaj slabih potezah gostov, so domači zagospodarili na igrišču in s 15:5 zaključili tekmo in se veselili zmage s 3:2. Kljub neuspehu v kvalifikacijah je ekipa sezono končala dvignjenih glav. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića nastopili: Lednik, Šavc, Levar, Primik, Valentan, Glinšek, Libnik, Jež, Ranc, Golob, Adam, Ramšak, Maklin in Tisovnik Enci. Čestitamo ekipi za uspešno sezono!

Fotografije iz dneva odbojke so dostopne na povezavi: https://www.facebook.com/pg/okfuzinar/photos/?tab=album&album_id=461540647614709

OKF

Termini vadb in treningov

OŠ Koroški jeklarji

Vadba: pet. 15.30-16.00

OŠ Prežihovega Voranca

Vadba: pon. 14.30-15.30

Treningi za člane OK Fužinar

Mlajši dečki: tor., čet in pet. 16.00-17.30

Starejši dečki: tor., sre in pet. 16.00-17.30

Kadeti in mladinci: pon 17.30-20.00, tor., sre., čet in pet. 17.30-19.30

Gimnazija

Tor. in čet. 7.00-9.00

 

Poglej podrobnosti