Članska ekipa je v tem vikendu odigrala prvo tekmo kvalifikacij za uvrstitev v 1.DOL v Novem mestu, kjer je bila domača Krka boljši nasprotnik in se veselila zmage s 3:0. V nedeljo so dečki na zaključnem turnirju sezone dvakrat zmagali.

Sobotni dan je prinesel nestrpno pričakovani obračun med Krko in Fužinarjem, ki bo dal še zadnjega prvoligaša za naslednjo sezono. Mlada ekipa Fužinarja je že v prvi sezoni v 2.DOL prišla do drugega mesta in s tem do kvalifikacijskih tekem s Krko. Na prvi tekmo so bili za razred boljši nasprotnik izkušeni igralci Krke, ki Fužinarju v dvorani Marof niso dopustili presenečenja. V prvem nizu so krenili z odličnim servisom, ki je Fužinarju povročal veliko težav. Zaradi sledenjega Fužinar ni mogel razviti svoje igre v napadu, domači pa so rutinirano odigrali prvi niz. V drugem nizu je na trenutke že kazalo, da se bo Fužinar prebudil, a Krka je imela vedno prave odgovore in povedla z 2:0. Podobno zgodba se je odvijala tudi v tretjem delu tekme, zato je Krka prvo tekmo dobila zasluženo s 3:0. Pod vodstvom Veličkovića so za Fužinar nastopili: Lednik, Libnik, Šavc, Primik, Levar, Valentan, Glinšek, Jež, Ramšak, Adam, Golob, Tisovnik Enci in Ranc. Druga in odločilna tekma bo v soboto ob 18. uri v športni dvorani Prežihovega Voranca na Ravnah. Za preboj v 1.DOL bo potrebno prikazati predstavo sezone, potrebne pa bo tudi nekaj sreče. Krka namreč ne sme osvojiti niti niza, osvojiti pa ne sme več kot 45 točk v treh nizih.

V nedeljo so v Šempetru na zaključnem turnirju nastopili starejši dečki. Pod vodstvom trenerja Ježa so skozi sezono zelo napredovali. V začetku A lige niso bili najbolj uspešni, nato pa v zaključku nizali zmage, a na koncu jim je zgolj ena zmaga zmanjkala za uvrstitev v polfinale med najboljših osem ekip. Zato so se morali zadovoljiti z nastopi na turnirju za 9. mesto. Kljub nekaj poškodbam so igralci stopili skupaj in prikazali pravo ekipno predstavo in v pravih trenutkih tudi zmagovalni karakter. V prvi tekmi so hitro prišli do visoke prednosti z 8:0, a do končnice nekoliko popustili, zato so se igralci Brezovice povsem približali. Igralci Fužinarja so v končnici ohranili mirne živce in v odločilnih trenutkih tehtnico prevesili na svojo stran in zmagali s 25:23. Prvi niz jim je bil v opozorilo, zato v drugem niso popuščali in zmagali s 25:15 ter se veselili zmage z 2:0. V drugi tekmi so Črnuče ACH z 2:0 premagale Šempeter. Zato sta se v tekmi za 9. mesto pomerili ekipi Fužinarja in Črnuč ACH. Celotna tekma je bila zelo izenačena, v prvem nizu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, a v kočnici so prave poteze našli igralci Fužinarja in zmagali s 26:24. Tudi drugi niz je bil izenačen, nekaj točk prednosti in prvo set žogo pa so si priigrali igralci Črnuč, v sami kočnici se je Fužinar sicer približal na 24:23, a končnega preobrata ni zmogel zato je o zmagovalcu odločal tretji niz. Slednjega so bolje začeli igralci Črnuč, ki so z dvema blokoma prevzeli pobudo, prišli so tudi do vodstva s 7:5. A "time-out" trenerja Ježa je prinesel preobrat, saj je Fužinar do menjave igrišč na 8. točki že povedel. Prednost je do konca le še povečal, z zanesljivimi servisi in odlično igro v protinapadu so naredili delni izid kar 7:0! To pa je prevesilo dvoboj na stran Fužinarja, ki je dobil še tretji set s 15:10 in se s tem veselil zmage ter končnega 9. mesta v Državnem prvenstvu. Ta generacija vsekakor ima vse potrebno, da bo v nadlednjih letih med ožjimi kandidati za osvojitev najvišjih mest v kategorijah kadetov in tudi mladincev, zato se za prihodnost Fužinarja ne gre bati. Ekipo Fužinarja so na turnirju zastopali: Hribernik 26 točk, Hovnik Rožen 21, Ranc 3, Beondič 7, Fink 17, Verdnik 14, Krajnc K. - libero, Špenger, Navodnik, manjkali pa so Krajnc A., Pakar, Pavše, Vertačnik in Robnik. Čestitamo ekipi za vse letošnje zmage, skupno si jih dosegli kar 10!

OKF

Termini vadb in treningov

OŠ Koroški jeklarji

Vadba: pet. 15.30-16.00

OŠ Prežihovega Voranca

Vadba: pon. 14.30-15.30

Treningi za člane OK Fužinar

Mlajši dečki: tor., čet in pet. 16.00-17.30

Starejši dečki: tor., sre in pet. 16.00-17.30

Kadeti in mladinci: pon 17.30-20.00, tor., sre., čet in pet. 17.30-19.30

Gimnazija

Tor. in čet. 7.00-9.00

 

Poglej podrobnosti