Članska ekipa Fužinar Sij Metala je z  zmago v Žužemberku napravila zadnji korak do potrditvi drugega mesta v 2.DOL, s čimer so si priigrali dodatne kvalifikacije za morebiten ekspresen povratek med prvoligaše. Na zadnji stopnički je padel Žužemberk s 3:0. Danes pa so se z dvema zmagama iz Murske Sobote vrnili tudi starejši dečki, ki so bili uspešni na zadnjem turnirju A lige.

Članska ekipa je tekmo zadnjega kroga odigrala že v torek v Žužemberku, saj ima mladinska reprezentanca Slovenije priprave, član slednje pa ja tudi naš član Kaj Glinšek. Fužinar je na tekmi krenil odločno, čeprav z igro ni blestel. Kljub temu je uspel prvi niz dobiti brez težav. Tudi v drugem nizu so Ravenčani kontrolirali potek srečanja in povedli z 2:0. Zadnji niz so domači igralci Žužemberka zaigrali nekoliko bolje, a preobrata niso zmogli, zato se je Fužinar veselil zmage s 3:0. Že po drugem nizu pa je bilo jasno, da so potrdili drugo mesto na lestvici 2.DOL, zato sedaj čakajo na nasprotnika v kvalifikacijah. To sta lahko Krka ali pa GEN-I Volley, ki se bosta do zadnjega kroga skušali izogniti direktnemu izpadu iz 1.DOL. Za Fužinar so v Žužemberku pod vodstvom trenerja Veličkovića nastopili: Lednik, Šavc, Ranc, Levar, Tisovnik Enci, Glinšek, Libnik, Jež, Golob, Adam in Primik. To je bila zadnja tekma v 2.DOL v letošnji sezoni, člansko ekipo pa sedaj čakajo priprave na kvalifikacije. Odigrani bosta dve tekmi, prva bo 5. maja v gosteh, druga pa 12. maja na Ravnah.

Danes so pod vodstvom trenerja Ježa v Murski Soboti nastopili starejši dečki, ki so odigrali zadnji krog A lige. Zabeležili so dve zmagi z 2:0 proti Hočam in Šempetru, a zaradi slabših prvih treh turnirjev to ni bilo dovolj za uvrstitev v polfinale. Zmanjkalo jim je tudi malo sreče na prvih turnirjih, zato bodo nastopili na turnirju za razvrstitve od 9. do 12. mesta. A ekipa je skozi sezono zelo napredovala, zato se za prihodnost odbojke na Ravnah ni bati. Prav ta generacija bo v prihodnjih letih zagotovo pisala zgodbe o uspehu! V Murski Soboti so nastopili naslednji igralci: Hovnik Rožen 27 točk, Hribernik 15, Vertačnik 8, Fink 6, Verdnik 5, Beondič 4, Špenger 1, Ranc 2, Krajnc A. 1 in Krajnc K.. 

OKF

Termini vadb in treningov

OŠ Koroški jeklarji

Vadba: pet. 15.30-16.00

OŠ Prežihovega Voranca

Vadba: pon. 14.30-15.30

Treningi za člane OK Fužinar

Mlajši dečki: tor., čet in pet. 16.00-17.30

Starejši dečki: tor., sre in pet. 16.00-17.30

Kadeti in mladinci: pon 17.30-20.00, tor., sre., čet in pet. 17.30-19.30

Gimnazija

Tor. in čet. 7.00-9.00

 

Poglej podrobnosti