Za odbojkarji Fužinarja je tudi tokrat pester vikend. V soboto dopoldan so prvi nastopili igralci male odbojke, ki pa se jim žal ni uspelo uvrstiti v polfinale Državnega prvenstva male odbojke. Sobotni tekmovalni dan so nadaljevali igralci druge ekipe, ki so na domačem parketu slavili s 3:1 proti TAB Mežici. Člani pa so se nato pomerili z ekipo Črnuče ACH II in v za gledalce zanimivem obračunu slavili s 3:0.

V soboto dopoldan so tekmovalni dan otvorili igralci male odbojke. Nastopili so na turnirju 3. kroga v Braslovčah. Zasedba prvih dveh mest na turnirju bi jim prinesla uvrstitev med najboljših osem ekip v Sloveniji. Na turnirju pa žal niso prikazali najboljše predstave, posledica sta bili dve izgubljeni tekmi proti Braslovča in Šempetru z 2:0. Tekmovanje bodo nadaljevali na turnirjih za mesta.

Prvo tekmo v domači dvorani so ob 16. uri odigrali igralci druge ekipe. Odigrali so zadnjo tekmo sezone v 3.DOL vzhod proti TAB Mežici. V prvem nizu so domači odlično začeli in prevladovali na igrišču z zmago 25:12. Drugi niz so Mežičani odigrali bolje in rezultat je bil vseskozi izenačen, na koncu pa so se zmage 27:25 veselili mladi igralci Fužinarja. Tudi tretji niz je bil zelo izenačen, tokrat pa so jo v končnici bolje odnesli gostje - 25:23. V četrtem nizu je ekipa Fužinarja zopet zaigrala bolje in zasluženo prišla do zadnjega niza s 25:17 in s tem osme letošnje zmage. Če prištejemo še zmago nad S Volleyem, ki je bil kasneje izključen iz tekmovanja v 3.DOL, je druga ekipa letos zmagala na devetih tekmah, izgubila pa jih je osem. Trener Jež je sezono ocenil s pozitivno oceno, saj je vseh sedemnajst članov ekipe skozi sezono lepo napredovalo, nekateri pa so se že uveljavili tudi v prvi ekipi! Na zadnji tekmi proti Mežici so nastopili: Maklin 20 točk, Podričnik 9, Tominc 8, Primik 8, Ramšak 7, Vučetić 5, Slemenik 4, Ramšak 1, Hribernik 1, Vertačnik 1, Merkač 1 in libero Ranc. Člani druge ekipe skozi sezoni so bili še Hovnik Rožen, Špenger, Belaj, Glinšek in Adam. Ekipi čestitamo za uspešno sezono, želimo pa jim čim več motivacije za delo in napredek do konca trenažnega procesa.

Prva ekipa je svojo zadnjo domačo tekmo v 2. DOL odigrala ob 19. uri proti Črnučam ACH II. Tudi tokrat je s 3:0 slavil Fužinar, nizi pa so se končali na 12, 16 in 20. Morda izgleda, da je bila tekma lahka, a gostje so se borili za vsako točko in gledalci so spremljali kvaliteten dvoboj. Razigrani Fužinar je tudi tokrat prišel do novih treh točk na lestvici, kjer zasedajo visoko 2. mesto, ki prinašajo kvalifikacije za 1.DOL. Pred zadnjim krogom, ki bo odigran v naslednjem tednu ima Fužinar tri točke prednosti pred Framom. Naslednja tekma jih čaka že v torek ob 19. uri v Žužemberku, kamor se ekipa podaja v lov na 18. zmago v sezoni.

Čestitamo ekipam za uspešne nastope.

OKF

Termini vadb in treningov

OŠ Koroški jeklarji

Vadba: pet. 15.30-16.00

OŠ Prežihovega Voranca

Vadba: pon. 14.30-15.30

Treningi za člane OK Fužinar

Mlajši dečki: tor., čet in pet. 16.00-17.30

Starejši dečki: tor., sre in pet. 16.00-17.30

Kadeti in mladinci: pon 17.30-20.00, tor., sre., čet in pet. 17.30-19.30

Gimnazija

Tor. in čet. 7.00-9.00

 

Poglej podrobnosti